Menü

Háziasszonyi praktikák I. rész

  • Dátum: 2013.02.19., 18:48

Néhány háziasszony ügyes trükköket próbál bevetni annak érdekében, hogy finomabbá tegye az általa készített ételeket, elviselhetőbbé a környezetünket, vagy hogy egyáltalán könnyebbé a házimunkát.

Íme, néhány „konyhai, háztartási” tipp tapasztalt háziasszonyoktól:

1. Petrezselyemszivar

A konyhai kiskertben termett és nagyobb mennyiségben leszedett petrezselymet mosás után nem szabad összevágni és kiszárítani, mert akkor legjavát, azaz finom aromáját és ízét veszti el. Helyette tekerjük össze szivar alakúra, majd szorosan csomagoljuk be nejlonzacskóba és tegyük be mélyhűtőbe. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedték volna frissen a kertből.

2. Citrom szagtalanításra is

A citromot nem csak magas C-vitamin tartalma miatt érdemes beszerezni. Különböző ételek ízesítésén túl szagtalanításra is használhatjuk. Természetesen a gyümölcs húsát és levét felhasználva, hiszen annak utánozhatatlanul jobb íze van, mint a gyakran művi, mellékaromával is rendelkező, nem 100 százalékos citromleveknek.

Reszelve, fagyasztva
A jól megmosott citrom héját lereszelve és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe tesszük és lefagyasztjuk. Süteményekhez és desszertekhez egyaránt kiváló.

A citrom levét kifacsarjuk és a jégkocka készítőbe öntve fagyasztóba tesszük. Bármikor elővehető, tea, valamint limonádé ízesítéséhez egyaránt használható.

Halszag ellen
A citrom leve a kézen lévő erős halszag eltüntetéséhez is nagyon jó. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy friss citrom levét a kézre csepegtetni és jól eldörzsölni.

Mindig friss kenyér

Ha a  másnapos, esetleg több napos kenyér túl száraznak tűnik és nem pirítósnak szánjuk, akkor érdemes pár percre nedves konyharuhába csavarni, majd előmelegített sütőbe 5-10 percre betenni. Ezek után olyan lesz, mintha friss lenne.

Befőttesüveg mikróban

A befőttesüveg úgy is kifertőtleníthető, ha félig töltve vízzel és a fedele nélkül néhány percre a mikrohullámú sütőbe helyezzük és a legmagasabb fokozatra betesszük

Fotó: sxc.hu

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.