Menü

Mi is az a turbolya?

Ha különleges ízvilággal lepnénk meg a családot ebédre, akkor bátran nyúljunk a turbolyához. Ez a népi gyógynövény amellett, hogy számos jótékony hatással bír, rendkívül jó fűszernövényünk. A francia konyhában igen gyakran találkozhatunk vele, különböző fogások kapcsán, hazánkban sajnos már koránt sem használják ilyen rendszerességgel.

Mire jó a kömény?

A kömény hazánkban alapfűszernek mondható, így a legtöbb háztartásban megtalálható. Az étel ízesítése mellett, számos jótékony hatással is bír, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Nézzük meg, milyen hatással lehet ránk a fűszerkömény.

Kedvenc kávéink

Szeretünk kávézni. Az ízét, aromáját, frissítő, élénkítő hatását. Szeretjük jegesen és forrón, isszuk édesen vagy tejjel, de minden nélkül is jó erősen. Szeretjük egy elegáns kávézóban és szívesen fogyasszuk otthon vagy a teraszon reggelente egy köntösbe, vagy plédbe csavarva magunkat, amikor kel fel a nap. Az ínyencek szeretik feldobni ezzel-azzal, nézzük, milyen kávékülönlegességeket készíthetünk mi magunk is otthon.

A szaloncukor története

Talán kevesen ismerik népszerű karácsonyi édességünk eredetét, a szaloncukor őse a fondant cukor először a XIV. századi Franciaországig nyúlik vissza. Magyarországra német közvetítéssel érkezett. Az 1820-as évektől elsősorban a tehetős polgári családok ünnepelték szaloncukorral a karácsonyt.

Könnyű, diétás vacsoraötletek

Életmódváltásunkat számtalan ízletes recept segítheti, az étel-ötletek száma végtelen. S bár nagyon sok recept szól ebédről, kiadós reggelikről, a visszajelzések alapján a legnehezebb egy könnyű, ám mégis laktató vacsorát kitalálni, vagy esetleg egy anyagilag kevésbé megterhelő húsmentes ételt elkészíteni.

Nassolás & diéta – hogyan egyeztessük össze?

A fogyókúrák első számú ellenségei a rágcsálnivalók, és sokszor éppen rajtuk bukik el az egész diéta.