Menü

Melyik csokoládét válasszuk?

Mint tudjuk, a csokoládé nem éppen a diéták alapeleme, azonban ezek közül is választhatunk jót és rosszat. Mutatjuk, hogyan érdemes dönteni.

Fontos tudnivalók a csokoládéról

A csokoládé milliók kedvence. Sok téves és helytálló információ is kering róla, de a tények nagy része vagy rejtve marad, vagy nem hisszük el. Pedig nem árt, ha a mindennapi életünk során gyakran fogyasztott termékekről , egy-két dolgot megtudunk.

Nézd meg jól, milyen naptejet használsz!

A bőrünkön keresztül közvetlenül, védelem nélkül jutnak a szervezetünkbe azok az anyagok, amiket rákenünk és kozmetikumként használunk. Itt a nyár, amikor naptejjel óvjuk a bőrünket - de tájékozódjunk róla, hogy ez valóban védelem-e számunkra, vagy a termék káros összetevőket tartalmaz.

Hogyan óvjuk a gyerekeket a káros napsugárzástól?

Sok szülő aggódik, amikor kezd kisütni a nap, hogy miként oldja meg a gyerekek bőrének védelmét. Léteznek természetes megoldások is, amiket nyugodt szívvel használhatunk.

Mi a baj a fehércsokival? Leginkább a neve!

A fehércsokoládé nem is csokoládé! A csokiszakértők már akkor forgatják a szemüket, ha ezt a szót meghallják, s azonnal kijelentik: ennek semmi köze az igazi csokoládéhoz.

Amikor csokiba mártjuk magunkat

Önmagában nyáron, akár természetes napvédőnek is használhatjuk, de szuper bőrápoló, sőt akár meg is ehetjük. A kakaóvaj csokis, kakaós illatú zsiradék, amit még a várandós anyukáknak is kifejezetten ajánlanak a terhességi csíkok megelőzése érdekében.