A legerősebb gyulladáscsökkentő ételek
Nem, nem gyógyszerek. Ételek! Ez pedig lényeges különbség, s mivel előfordul, hogy szervezetünkben olykor gyulladások keletkeznek, érdemes tisztában lenni azokkal a természetes forrásokkal és lehetőségekkel, amelyekkel megelőzhetőek az egészségügyi problémák.
A csípős paprika hatása a szervezetre
Bár sokan az íze miatt fogyasztják, a csípős paprikának egészségügyi hatásai is vannak.
Így hat ránk a csípős paprika
A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges.
Mi az a crossfit?
Az utóbbi időben egyre inkább előtérbe kerülnek azok a szabadidős mozgásformák, amelyek a látvány, a méret és izombeli növekedés helyett a személyes teljesítőképesség minél hatékonyabb kiaknázására helyezik a hangsúlyt.
Amerikából érkezett Hungaricum
A Közép-, és Dél-Amerikában őshonos, több ezer éve termesztett chilipaprika magyar testvére ennél jóval fiatalabb, alig kétszáz esztendős, mégis hungaricum lett. A növény népszerűségét ennél sokkal jobban nem lehetne bizonyítani.