Menü

A gabonafélék egészségre gyakorolt hatása

Egyre többen fedezik fel a különféle gabonafélék egészségre gyakorolt hatásait. Az egyik ilyen egészséges gabonaféle nem más, mint a barna rizs, amely sok fehérjét tartalmaz. Rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a koleszterin értékeit, szabályozza a vércukorszintet és segít a bélrendszerben a jó bélbaktériumok elszaporodásában.

Mit tesz velünk a finomliszt?

A lisztet nehéz elkerülni mindennapos étkezésünk során. Nem mindegy azonban, hogy finomított vagy teljes kiőrlésű változatot fogyasztunk.

Mi az a cöliákia?

A lisztérzékenységet hívjuk más néven cöliákiának, ez egy olyan állapot, amikor a glutént tartalmazó gabonafélék családjából való növények, pl.: a búza, árpa, rozs, kárt okoznak a vékonybélben. A gluténérzékenységet hívjuk cölikáliának.

Ezt (ne) együk újévkor!

A modern kor már nem bővelkedik annyira a hagyományokban, azonban az új esztendőbe való belépés legjobb előkészítésében rengeteg népszokás és népi újévi étel áll rendelkezésünkre.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.

Szejtán, házilag!

Ha nem vágyunk éppen a húsra, jó alternatíva lehet a fehérjepótlásra a búzahús. Amellett, hogy olcsóbb, mint a hús, ráadásul gyorsan készen van és már önmagában is lehet ízesíteni. Egy finom körettel, isteni vacsora lesz belőle! Hóvége közeledtével különösen ajánlott!

5 mm-be zárt életerő- A csírák csodálatos világa

Nem csak a lelked, a tested is várja már a tavaszt, a vitaminraktárakat feltöltő friss zöldségeket. A primőrök megjelenéséig az életesszenciát hordozó csírákkal pótoljuk a megcsappant vitaminkészleteinket!