Mi a különbség a bakteriális és a vírusos fertőzés között?
A bakteriális fertőzések 5-14 napig tartanak, a tünetek idővel folyamatosan romlanak és gyógyszeres kezelés nélkül ritkán múlnak el teljesen.
A fermentálásról
A fermentálás, a fermentált zöldségek készítése és fogyasztása évezredes múltra tekint vissza. Ennek oka, hogy nemcsak finomak, de rettentő egészségesek is, különösen az emésztés és a bélflórára gyakorolt jótékony hatásuk miatt.
Természetes módszerek makacs felfázás ellen
Tévedés azt hinni, hogy a felfázás téli betegség, hiszen nemcsak a téli hidegben, hanem a nagy melegben egyaránt jelentkezhet. Mit tegyünk, ha ezeket tapasztaljuk? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat erről a megbetegedésről.
Mi árthat a fogainknak?
Fogaink egészségét az egyik legnehezebb megőrizni, hisz rengeteg dolog van, ami árthat neki. Nézzük, hogy mégis mit tehetünk.
Konyhai mit-miért? - Az újrafagyasztás tilalma
Háztartásunkat vezetve nap mint nap alkalmazunk olyan szabályokat és szokásokat, amelyekről pontosan nem is tudjuk, miért szükségesek. Emögött a legtöbb esetben valamilyen, az élelmiszer minőségével és a fogyasztók egészségével kapcsolatos jelenség áll.
Mi boríthatja fel a hüvelyflóra egyensúlyát?
A hüvelyflóra egyensúlyának felbomlása kellemetlen panaszokkal jár, és ráadásul sokan félrekezelik a tüneteket.