Menü

Vitamin helyett

Egyszerű megoldás bekapkodni reggel pár vitamint és azzal letudni a vitamin – és ásványianyagbevitelt. Nem azt akarom mondani, hogy a multivitaminkészítmények nem jók, de az tény, hogy ha élelmiszer formájában viszed be a vitaminokat és ásványi anyagokat azzal sokkal jobban jársz! Hogy is kell ezt pontosan? Mondom.

Egyél minőségi köreteket! Zabot, kölest, quinoát. Egyszerű köretek, gyorsan elkészülnek, nem is drágák és változatosan is fogyaszthatóak akár édesen, akár sósan. Mit tartalmaznak? Rostot leginkább, fehérjét, aminosavat, igazi szuper food mindegyik. A quinoa gyulladáscsökkentő, csodás cink, réz, magnézium és vasforrás.

Egyél halat! Tengeri herkentyűket, halakat. Az osztriga, a különböző kagyló-és rákfélék, halak telis-tele vannak olyan ásványi anyagokkal, amiket más étellel nehezen tudsz bevinni a szervezetedbe. Alacsony zsírtartalmú gazdag fehérjeforrások, tele B12 vitaminnal, szelénnel, omega 3 tartalmukról nem is beszélve.

Fogyassz minőségi étcsokoládét! Nem a töltött és magas cukortartalmú tejcsokikat vagy bonbonokat értem ezalatt, hanem a magas kakaó tartalmú, alacsony vagy zéró cukortartalmú verziókat, melyek értékes flavonoidokat tartalmaznak. Ezek védik a szívet, magas antioxidáns tartalmukkal bőrfiatalító hatásuk van. Gondolom eddig sem mondtál nemet a csokira, ezután pláne ne tedd, de keresd a minőségi étcsokit!

Olajos magvak! Bár az olajos magvak kalóriatartalma magas, mégis elfér bármely diétában, hiszen mértékkel fogyasztva (ami napi egy zárt maréknyit jelent) máris kiváltottad a multivitamint és számos egyéb tápanyagot, amit meghálál a szervezeted, mint például E vitamin, magnézium, esszenciális zsírsavak.

Csíráztass, vagy vegyél csírákat! Nemrégiben kaptam csíráztató tálat, meg kell tanulni és ismerni a használatát, de nagyon megéri, igazi szuper food az összes csíra, amit szendvicsekbe, salátákra, húsokra téve elfogyaszthatunk. Nyomelemeket és ásványi sókat, vitaminokat tartalmaznak.

A fent említett ételeken kívül szuper foodnak nevezhetjük joggal a lazacot, a zöld teát, a leveles zöldségeket, a tojást, a bogyós gyümölcsöket, a hüvelyeseket, a gyógyteákat, a citrusos gyümölcsöket.

Ezekhez sorolhatóak a boltokban kapható magőrlemények, a növényi fehérjék, növényi tejek, zöldturmixok, fokhagyma, natúr joghurtok, a fantasztikusan sokoldalú chia mag, az avokádó, a lenmag, búzafűlé, a fahéj, az áfonya, a goji bogyó.

A szuper food ételek olyan élelmiszerek, amelyek egy kiegyensúlyozott diéta részeként és rendszeres mozgás mellett biztosítják, hogy jobban érezd magad a bőrödben, energikusabb, egészségesebb legyél. Mielőbb vegyük fel az étlapunkra ezeket!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.