Menü

Vegán vacsora egy hétre

Ez a diéta úgy az igazi, ha minden étkezésed során betartod. De egy nagyon mozgalmas, rohanós hét közben nehéz minden egyes fogást magadnak elkészíteni. Viszont egy jó vacsora lezárja, megkoronázza a napodat. Ha ez az étel csupa növényi eredetű élelmiszert tartalmaz, akkor az az emésztésednek is jót tesz, és jobbat is tudsz majd aludni.

Első este: tésztasaláta

Fogj egy adag szarvacskát vagy kagylótésztát, majd ha kifőzted, keverd össze kukoricával, valamilyen növényi felvágottal, savanyú uborkával, és készíts rá öntetet növényi joghurttal vagy tejfölpótlóval, és egy kis fokhagymával fűszerezd. Könnyű kezdés egy nagyon jó héthez.

Második este: tejberizs

A legegyszerűbb fogás lesz, hiszen egy rész rizs, egy rész víz, egy rész mandulatej és ízlés szerinti cukor kell hozzá. A mandulatej még plusz ízt is ad az ételnek, amitől sokkal különlegesebb lesz. Vigyázz, mert ezután lehet, hogy csak így akarod majd készíteni!

Harmadik este: lencsefasírt kelkáposztafőzelékkel

A lencsét főzve keverd össze zsemlebéllel, főtt répával, kevés keményítős vízzel, sóval, borssal, köménnyel és kevés szerecsendióval. Ha mindez nagyjából homogén masszává áll össze, golyókká formálva süsd ki olajban. A főzelékhez kelkáposztát és burgonyát főzz ki sós, köménymagos vízben. Ha megfőtt, a burgonyát passzírozd össze egy kis káposztával, és azzal sűrítsd a főzeléket.

Negyedik este: Zöldségleves

Unalmasnak hangozbat, pedig rengeteg fantázia van benne. Az általad kedvelt zöldségeket kevés olajon párold meg, majd öntsd fel vízzel. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd!

Ötödik este: lecsó

Végy egy klasszikust, dobd fel! Hagyma, paprika, paradicsom, rizs, tojásmentes tarhonya (akár saját készítésű), kell még ezt fokozni? Nincs olyan, aki ne tudna egy saját receptet erre, és szerencsére ez még nem minden. Cukkinivel, padlizsánnal, zöldbabbal bármikor feldobhatod ezt az ételt.

Hatodik este: avokádókrém

Az avokádót lepaszírozzuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejföl helyett növényi joghurttal lazítjuk kicsit az állagát, némi petrezselyem pedig igazán különleges ízt ad neki. Pirítóssal tálalva könnyű vacsora.

Hetedik este: brokkolikrémleves

A brokkoli rózsákat burgonyával, répával, fokhagymával és egy kis petrezselyemmel feltesszük főni. Ízlés szerint fűszerezzük, ha megfőtt, botmixerrel passzírozzuk, és zöldség chipsszel tálaljuk.

A vegán étrend nemcsak egészséges, de teli van lehetőségekkel, és ha egy hétig e szerint táplálkozol, lehet, hogy később vissza sem akarsz majd szokni.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.