Menü

5 egészséges snack rohanós hétköznapokra

A rohanó hétköznapokban nehéz betartani a diétákat és egészségesen táplálkozni. Pedig van egyszerű és pénztárcabarát megoldása is annak, hogyan és mit egyél egészségesen napközben.

Zöldség-chips

A bioboltokban és drogériákban több száz forintot elkérnek egy kis zacskónyi csicseriborsó vagy cékla chipsért, amit otthon sokkal olcsóbban és meglepően egyszerűen el lehet készíteni. Nem kell hozzá más csak egy zöldségszeletelő, ami egészen vékony szeletekre tudja vágni a kiválasztott zöldséget, ami lehet répa, cékla, cukkini vagy bármilyen más finomság. A szeletkéket ezután csak sózd meg és tetszés szerint olajban, serpenyőben vagy sütőben sütsd ropogósra.

Házi tortilla chips

A tortilla önmagában is egészségesebb, mint a burgonyából készült „rokona”, de ha otthon készíted el, garantáltan jobban jársz!

Ami szükséges hozzá:

2 és fél csésze kukorica liszt
fél csésze olaj
1 teás kanál só
1 csésze melegvíz

Először robotgéppel keverd össze a lisztet, a sót és az olajat. Lassan öntsd hozzá a melegvizet és keverd addig, amíg a tészta sima nem lesz. A kész tésztából készíts 12 darab golyót, amit vékony kerek lappá kell kinyújtani egy sodrófával, majd 15 percig pihenni hagyni. Ezután a kinyújtott tésztadarabokat vágd háromszög alakúra, majd serpenyőben kevés olajjal sütsd ropogósra.

Nyers zöldség humusszal

A humusz minden szempontból tökéletes: finom és nagyon egészséges. Különösképp nyers zöldségekkel kiegészülve. A legjobb választás az uborka és a répa, amelyek az emésztést és az anyagcserét is segítik.

Csokiba mártott dió

A dió önmagában is nagyon finom, de csokival feldobva egyenesen ellenállhatatlan! Ezt az ínycsiklandó édességet is meglepően egyszerűen el lehet készíteni. Szükség van hozzá 3 marék dióbélre és 10 dkg étcsokoládéra, amit gőz felett meg kell olvasztani, majd a diókat belemártani. Ezután pedig egy tálra tenni és várni, amíg megszilárdulnak.

Zabkása

A zabkása tényleg az egyik legalapvetőbb reggeli vagy nasi, ha az ember próbál egészségesen étkezni.A zab rendkívül fontos a szervezet számára, mivel nagyon sok rostot tartalmaz.

Végtelen számú elkészítési módja van, szinte bármilyen gyümölccsel nagyon finom lesz. Elkészítheted csak forró vízzel, vagy megfőzheted tejjel, összekeverheted joghurttal.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.