Menü

Magántanár vagy nyelviskola?

Hogy iratkozzunk-e be egy nyelvtanfolyamra, vagy inkább keressünk magántanárt, nehéz kérdés. Mindenkinek másféle körülmények az ideálisak, ezért több szempontot is meg kell vizsgálni, mielőtt döntünk. Éppen ezért mindkét lehetőség mellé három-három érvet gyűjtöttünk össze, melynek köszönhetően alaposabban átgondolhatod a továbbiakat.

A nyelviskola mellett szól:

Intenzív, nyelvvizsgairányult felkészítést nyújt. Minden nyelviskolának megvan a maga arculata, vannak nyelvvizsgafajták, amelyekre fel tud készíteni. Ezekhez rengeteg feladatlappal rendelkeznek, és sok praktikát is el tudnak mondani.

Képzett nyelvtanárok tanítanak, akik naprakészek minden új módszerből, és minden információ a kezükben van. Ezért számodra az egész folyamat nem igényel különösebb szervezést, hiszen ők maguk elintézik neked a szükséges tennivalókat, például kinézik az időpontot a vizsgára, és több próbanyelvvizsgát is megcsináltatnak veled. Így sokkal fókuszáltabb lesz az egész folyamat.

Csoportban gyakorolhatod a kommunikációt, így a szóbeli részre is úgy tudsz gyakorolni, hogy nemcsak a vizsgabiztossal tudsz kommunikálni, hanem egy vizsgázó partnerrel is. Ez teszi még jobban nyelvvizsga-specifikussá a tanulást.

A magántanár mellett szól:

A saját tudásodnak megfelelően, a saját tanulási tempódban haladtok. Nem kell másokra várnod azzal az anyaggal, amiben már biztos vagy, és nem maradsz le semmiről, mert bátran kérdezhetsz, kérhetsz plusz órát, és mindez teljes mértékben a te egyéni igényeidhez igazodik.

Nemcsak a nyelvvizsgára fókuszálódó tudást biztosít. Ha szeretnél többféle témáról beszélgetni idegen nyelven, ha szükséged lesz a tanulmányaid vagy a szakmád kapcsán is nyelvtudásra, akkor érdemesebb olyan magántanárt választani, aki szélesebb körből veszi az anyagokat, és nem szorítkozik kizárólag a nyelvkönyvek és a nyelvvizsgafeladatok tematikájára, hanem mást is beenged az óráira.

Nem meghatározott óraszámmal és létszámmal dolgozik. Az időpontok egyeztetése kettőtökön múlik, ahogyan az is, hogy milyen időközönként találkoztok, mennyi időre terveztek, mik a céljaitok. Nem lesz muszáj abbahagynotok a tanulást csak azért, mert a tanfolyam csak két hónapra szólt, hanem nyugodtan haladhattok tovább, és fejlesztheted magad olyan szintre, amilyenre csak szeretnéd.

Nem könnyű tehát a választás, de ha tisztában vagy a céljaiddal, akkor nem lesz olyan nehéz a döntés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.