Menü

Feng shui – Teremtsünk egyensúlyt!

A feng shui célja hivatalos megfogalmazás szerint a legmegfelelőbb berendezése lakhelyünknek, mely a sikeres élethez vezet, a táj, tárgyak és terepformák elemzésével. A természet-harmonikus tervezés a lényege a feng shuinak, az esztétikus, kiegyensúlyozott és harmonikus környezet kialakítása a cél. De vajon mi a feng-shui?

Nem más, mint az elrendezés kínai művészete, eredete 3 ezer évre vezethető vissza. A szó jelentése: szél és víz. Ez az irányzat megpróbálja megtalálni a legkedvezőbb küllemet és elhelyezést lelkünknek, otthonunknak. Ha valaki kezdő ebben a témában, neki érdemes a következő kérdésekre adott válaszokkal kezdeni e felfogás elsajátítását:

Vajon bejut az energia az otthonunkba?

Ha a bejárati ajtó fekete, és túl sok növény van előtte, akkor nem, hiszen eltorlaszolhatják az utat az energia előtt. A feng shui szerint a bejárati ajtó fontos, hogy a csí akadálytalanul áramolhasson rajta keresztül. A fekete szín pedig az ártó energiáknak kedvez. Könnyen világosra, fehérre festhetjük az ajtót, a növényeket pedig helyezzük át máshova.

Mi van a lakásunk középpontjában? Az hiba, ha lépcső vagy toalett. Az otthonunk középpontjában található dolgok azt szimbolizálják, hogy mi áll az életünk fókuszpontjában, igaz egy lépcsőt elég nehéz átrendezni.

S a tükrök… Tükör a bejárati ajtóval szemben nem lehet. A tükör visszafordítja az energiákat, így, ha mindenképp ragaszkodunk a tükörhöz, az ajtó mellé tegyük.

A bejárati ajtóval szemben lévő ablak sem szerencsés a feng shui szempontjából, hiszen ilyenkor a csí, bár bejut az otthonunkba, azon nyomban távozik is onnan az ablakon át. Tegyünk függönyt vagy növényeket az „útjába” az ablakhoz.

A feng shui nem preferálja a szögletes tárgyakat és bútorokat. A sarkokon ártó energia jön létre, ezért inkább tegyünk az élekre asztalterítőt. Végül pedig a rendetlenség. A kosz és rendetlenség nagyon negatív hatású gondolatokat szül, az energia pedig megreked a kupiban. Szelektáljunk, takarítsunk, váljunk meg a régi kacatoktól, porfogóktól.

A feng shui szereti a kristályokat. Ha kiválasztottuk a kristályt, amit használni szeretnénk, akasszuk a lakás egy napfényes ablakába. Ahogy áthalad a fény a kövön, felerősíti és szétszórja az energiáit. Előnyös a hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt.

Bízom benne, hogy a cikk segítségével mindenki megpróbálja megteremteni maga és szerettei számára a harmonikus és kiegyensúlyozott környezetet, amely remélhetőleg a boldog és nyugodt élet alapja lesz. Én biztosan fogok venni néhány kristályt.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.