Menü

Egyszerű házi arcpakolások

A pihenés, feltöltődés, szellemi és fizikai értelemben az életünk része. A bőrünknek is hatalmas szüksége van a pihenésre, és ehhez a legnagyobb segítséget az arcpakolások adhatják. Sokan azonban szkeptikusak, sőt egyenesen ellenzik a drogériákban kapható pakolások használatát. Természetes alapanyagokból készített házipakolásokkal sokkal jobb hatás érhető el, valamint a hozzávalók miatt a pénztárcát sem terhelik meg annyira.

Száraz bőrtípusra tökéletes pakolás ez a készítmény, amelyhez csupán,

1 tojássárgája

fél dl tej

két teáskanál méz

egy mokkáskanál olívaolaj szükséges. Miután alaposan összekevertük a tojássárgáját, adjuk hozzá a tejet, majd a mézet és az olívaolajat is. Addig keverjük, amíg a sűrű massza állagot el nem érjük. Ezt követően a pakolás felkenhető az arcra, majd 15 perc elteltével langyos vízzel lemosható.

A mitesszeres bőr sok ember életét keseríti meg, de a természetes alapanyagú pakolások segíthetnek az arcbőr szebbé tételében. Ez a pakolás, amelynek méz és tojásfehérje az alapja, inkább maszkként használható, elkészítéséhez többrétegű papír is szükséges, ami lehet akár WC-papír is.

A maszk alapját 2 tojásfehérje és két kanál méz képezi, amelyeket az elkeverés után habverővel kell felverni addig, amíg légbuborékok jelennek meg. Ezután a kence felvihető a bőrfelületre, amit megfelelő méretű papírral kell lefedi, és benyomkodni amíg a papír átitatódik. Körülbelül 15 percig kell fennhagyni a tapaszt, akkor érdemes lehúzni, amikor már húzódik az arcon. A maszk lehúzása után langyos vízzel moss arcot.

Az utolsó szépítő pakoláshoz csupán három egyszerű hozzávaló szükséges,

egy félbanán,

egy evőkanál cukormentes narancslé,

és egy evőkanálnyi méz.

A három hozzávaló alapos összekeverése után már fel is vihető az arcbőrre, amin 10-15 percig érdemes fennhagyni. A lemosás után itt is, mint minden pakolás és maszk után langyos vízzel öblítsd át a megtisztított bőrfelületet.

Sipos Zsófia

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.