Menü

Kezdd az új tanévet egészségesen!

A szeptember a lehetőségek széles tárházával köszönt minket. Hamarabb sötétedik, kellemesebbé válik a nappali hőmérséklet, többféle gyümölcs kerül a zöldséges üzletek ládáiba, és számos program elkezdődik vagy újrakezdődik. Emiatt az életünk is egyre inkább felpezsdül. Érdemes ilyenkor első számú célnak tekinteni az egészségi állapotunk rendbe tételét. Egyrészt azért, mert a nyár mindig az ellazulás és az ellustulás időszaka, amikor több mindent megengedünk magunknak. Másrészt azért, mert közeleg az ősz és a tél, amelyre érdemes felkészülni, és erősebb immunrendszerrel szembe nézni vele.

Kezdjük a listát a nap kezdetén: reggelizz! Ha esetleg most felhördülnél, hogy „én nyáron is reggelizni szoktam”, akkor kérdezd meg magadtól, hogy vajon helyesen-e? Időben hozzákezdesz? Ülve eszel? Valamennyi szénhidrátot, zsiradékot és fehérjét is tartalmaz az étrended? Fogyasztasz rostban gazdag termékeket reggelire? Ha mindenre igen a válasz, akkor gratulálok, figyelsz az étkezésedre, és ezt az új tanévben is megőrizheted. Ha viszont nem így teszel, akkor itt az új feladat szeptembertől.

És hogyan folytatod a napodat? Autóban, buszon, gép mellett ülve töltöd? Csak a jegyzeteid fölött görnyedsz? Nem érdemes. Még az elején hozzá kell szoktatni a testedet a sporthoz, méghozzá rendszeresen, napi szinten. Minden nap vigyél egy kis mozgást az életedbe, például tegyél egy nagy sétát, a bevásárlást intézd biciklin, vagy fuss egyet esténként. Így, ha nincs is időd nagyobb edzéseket beiktatni, mégis az életed része lesz a mozgás.

Na és az alvással mi a helyzet? Eleget aludtál? Túl sokat? Túl keveset? Rendszertelen volt a pihenésed? Szinte biztos vagyok benne, hogy nyáron nehéz megtartani a napirendednek megfelelő 8 óra alvást a megfelelő időben. De szeptemberben több dolog is ösztönözni fog rá. Az egyik az, hogy már a kora esti órákra el fogsz fáradni. A másik pedig az, hogy valószínűleg korábban is kell majd felkelned. De ez nem probléma, sőt, az egészségednek csak jót tesz. Egyszerű a szabály: feküdj időben, kelj időben! Ha ezt betartod, két-három hét alatt visszaállhat a bioritmusod a megszokottra, és sokkal kipihentebbnek fogod érezni magad.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!