Menü

Természetes étvágycsökkentők

Sokan esnek abba a hibába, hogy a koplalástól várják a csodát. A fogyás azonban nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is megváltoztatja az életed, ezért érdemes már az elején úgy belevágnod, hogy teljesen megváltoztatod az életmódodat.

A gyömbér csodát tesz az emésztéssel, így bármilyen ételbe vagy italba szórva javítja az egészséget, ráadásul csökkenti az étvágyat is.

A paradicsomlé nemcsak azért jó, mert általa rengeteg C-vitaminhoz juthatsz. Egy kutatás szerint azok, akik étkezés előtt paradicsomlevet fogyasztottak, összességében átlagosan 135 kalóriával vettek kevesebbet magukhoz, mint mások.

A mentol nem véletlenül a fogyókúrázók legjobb barátja: íze olyan üzenetet küld az agynak, amitől azt érzed, hogy már jóllaktál, így evidens, hogy nem fogsz sokat enni.

Azok az emberek, akik a reggelihez megittak egy pár korty almacetet, a nap folyamán sokkal kevesebbet ettek - derült ki egy korábbi vizsgálatból. Azért nem volt étvágyuk, mert az almaecet miatt enyhén émelyegtek. Kissé morbid praktika, de aki bevállalós, kipróbálhatja.

Az olívaolaj a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alapeleme, nagy mennyiségű antioxidánsai olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, mint az E-vitamin és a polifenolok. Az extra szűz olívaolaj csökkenti a sejtek oxidációját, így azok védettebbé válnak a szabadgyökök káros hatásaitól.

A fahéj segít csökkenteni a vércukorszintet, ezáltal regulázza meg az étvágyat.

Sokat segíthet, ha minden alkalommal, amikor éhesnek érezzük magunkat, megiszunk egy pohár vizet. Egyrészt a szomjúságot és az éhséget néha összekeverjük, másrészt a víz megtölti a gyomrot, így kevesebb étellel is jól fogunk lakni. Arra viszont ügyeljünk, hogy evés után körülbelül 30 percig ne igyunk nagyobb mennyiségű folyadékot, mert felhígíthatja a gyomorsavat.

A tanulmányok kimutatták, ha egy tojást megeszel reggelire, 24 órán keresztül 330 kalóriával kevesebbet fogyasztasz, mintha azonos mennyiségű bagettet ettél volna az első étkezéskor,

Mellékhatások jelentkezése esetén az orvosnak kell eldönteni, hogy a kezelés folytatható-e. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy hosszú távú, eredményes fogyókúra még ilyen modern szerekkel, gyógyszerekkel sem lehet eredményes a mindennek az alapját képező kalóriaszegény diéta, illetve mozgás nélkül.

Szerző:Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Túlevés elleni trükkök

Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

Az antioxidánsok hatása a szervezetre

Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.

Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?

Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.