Menü

Tippek, hogy csökkentsd a műanyag hulladékok mennyiségét

Sokat beszélünk róla, mi is gyakran felkaroljuk a témát. Íme ezúttal a műanyagmentes július világmozgalom apropóján egy konkrét lista azoknak akik motiváltak a műanyag hulladék lábnyomuk csökkentésében. Minden adott a nemes küldetéshez. A szájber világ fenegyerekei mindent megtalálnak a www.lessplastic.co.uk honlapon. Jöjjön az óceánok és a általában a Föld felszín hulladékszintjének csökkentésének a mikéntje:

1. Vigyél magaddal bevásárlószatyrot!

Manapság, már mindenhol feláras a szatyor. Mint mindig most is mindenki jól jár ha előre gondolkodunk és tudatos vásárlók leszünk.

2. Használj újratölthető vizespalackot!

Egyszerre egyszerű és nagyszerű tanács. Sokkal olcsóbb megoldás és nagyon látványos ahogy elhagyjuk a fél literes palackok halmazát.

3. Vidd magaddal a saját bögréd!

Hála isten már roppant sok automatánál lehet a saját bögrés megoldást választani. De messze még az ideális állapot. Próbáljuk meg legalább a cégünkön, munkahelyünkön belül elkerülni az eldobható poharak ördögi körét.

4. Csomagold az ebédedet újrahasználható tárolóba!

Manapság már a műanyag ételtárolók filléres termékek. Érdemes rá beruházni.

5. Mondj nemet az eldobható eszközökre!

Pár év és betiltják az EU-ba az eldobható evőeszközöket. Addig is igenis tehettünk azért, hogy velünk már hamarabb elkezdődjön a szemléletváltás.

6. Hagyd el a műanyag szatyrok használatát!

A vászonszatyrok jó szolgálatot tesznek. Sok egyéb strapabíró megoldást találhattunk.

7. Kerüld a gyorséttermeket!

Habár a helyzet javul, de még mindig a gyorséttermek a hulladéktermelés mekkái. Az egészségünk is meg fogja köszöni, ha limitáljuk a jelenlétünk bennük.

8.Üvegedényben tárold a maradékot!

A tárolás mindig sarkalatos pont a következetes fogyasztásban. Adjuk egy esélyt a sokat kibíró üvegedényeknek.

9.Oszd meg ezeket a tippeket a barátaiddal!

Több szem nem csak többet lát, hanem többet is tud befogadni. Igenis mindenki tehet azért, hogy változzon a helyzet. A bolygónk terhelése igenis csökkenthető.

Filléres trükkök

A szépségipar mindent el akar adni, nem győznek újabb alapanyagokat felfedezni, trendi csomagolásban új piperéket piacra dobni. Pedig, akkor is lehet valaki csinos, szép és ápolt, ha konkrétan ezer forintot szán rá ebben a hónapban, hogy foglalkozzon magával. Nézzük azt az ezrest!

Munkahelyi zaklatás

Tabutémaként kezeljük, pedig el sem hinnénk, mennyi embert érint. Mindenképpen érdemes beszélni róla, hiszen mi is sokféleképpen kerülhetünk kínos és szerencsétlen helyzetekbe a munkánk kapcsán. Ezeket pedig olykor egyszerű megoldani, máskor pedig nincs más lehetőségünk, mint kilépni abból a környezetből.

Visszaszámlálunk

Ahol iskoláskorú a gyermek, ott bizony az augusztus 20-a utáni napokban elindul a visszaszámlálás. Az iskola és ovikezdés egyrészt jó, másrészt kicsit nehezen fogadja el az ember, hogy ismét korábban indulnak a reggelek és újra vár a mókuskerék.

Élet wifi nékül? Van!

Érdekes szókapcsolatot olvastam a mai fiatalokról: „digitális bennszülöttek”. Elgondolkodtató, hogy mennyire nő azok száma, akik már beleszületnek a digitális közegbe.

Citrusfélék jótékony hatásai

A citrusfélék beltartalma nagyon hasonló, fehérjét és zsír szinte nem is tartalmaznak, ellenben tele vannak vitaminnal és bioaktív anyagokkal a gyümölcshús főként flavonoidokat a héj pedig pektint tartalmaz, cukortartalmuk alacsony.