Menü

Tippek, hogy csökkentsd a műanyag hulladékok mennyiségét

Sokat beszélünk róla, mi is gyakran felkaroljuk a témát. Íme ezúttal a műanyagmentes július világmozgalom apropóján egy konkrét lista azoknak akik motiváltak a műanyag hulladék lábnyomuk csökkentésében. Minden adott a nemes küldetéshez. A szájber világ fenegyerekei mindent megtalálnak a www.lessplastic.co.uk honlapon. Jöjjön az óceánok és a általában a Föld felszín hulladékszintjének csökkentésének a mikéntje:

1. Vigyél magaddal bevásárlószatyrot!

Manapság, már mindenhol feláras a szatyor. Mint mindig most is mindenki jól jár ha előre gondolkodunk és tudatos vásárlók leszünk.

2. Használj újratölthető vizespalackot!

Egyszerre egyszerű és nagyszerű tanács. Sokkal olcsóbb megoldás és nagyon látványos ahogy elhagyjuk a fél literes palackok halmazát.

3. Vidd magaddal a saját bögréd!

Hála isten már roppant sok automatánál lehet a saját bögrés megoldást választani. De messze még az ideális állapot. Próbáljuk meg legalább a cégünkön, munkahelyünkön belül elkerülni az eldobható poharak ördögi körét.

4. Csomagold az ebédedet újrahasználható tárolóba!

Manapság már a műanyag ételtárolók filléres termékek. Érdemes rá beruházni.

5. Mondj nemet az eldobható eszközökre!

Pár év és betiltják az EU-ba az eldobható evőeszközöket. Addig is igenis tehettünk azért, hogy velünk már hamarabb elkezdődjön a szemléletváltás.

6. Hagyd el a műanyag szatyrok használatát!

A vászonszatyrok jó szolgálatot tesznek. Sok egyéb strapabíró megoldást találhattunk.

7. Kerüld a gyorséttermeket!

Habár a helyzet javul, de még mindig a gyorséttermek a hulladéktermelés mekkái. Az egészségünk is meg fogja köszöni, ha limitáljuk a jelenlétünk bennük.

8.Üvegedényben tárold a maradékot!

A tárolás mindig sarkalatos pont a következetes fogyasztásban. Adjuk egy esélyt a sokat kibíró üvegedényeknek.

9.Oszd meg ezeket a tippeket a barátaiddal!

Több szem nem csak többet lát, hanem többet is tud befogadni. Igenis mindenki tehet azért, hogy változzon a helyzet. A bolygónk terhelése igenis csökkenthető.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.