Menü

Programok egyedül? Miért ne?

Sokan vannak, akik abban a tudatban élnek, hogy egyedül lenni egyenlő a magánnyal. Pedig egyre többen cáfolnak rá az ellenkezőjükre: egyedül laknak, önállóan dolgoznak, és mindeközben nemcsak elviselik ezt a helyzetet, de jól is érzik magukat. Ha félünk az egyedülléttől, sosem találjuk meg azokat a jó dolgokat, amelyekhez nem kell egy másik ember. Ezért érdemes nyitottnak lenni.

Nyaralás egyedül

Az első, és talán a legelképzelhetetlenebb dolog. Már gyerekkorunkban rögzül, hogy nyaralni, kirándulni családdal megyünk. Később már barátok csatlakoznak hozzánk az útjaink során, de még egy páros kiruccanás is jóval másabb, mintha senki sem tart velünk. Pedig vannak helyek, ahová igenis érdemes egyedül menni. Ha van egy álomhelyed, ami leginkább csak neked olyan különleges, miért várnál arra, hogy valakinek kedve legyen veled tartani? Látogasd meg egyedül!

Foglalj magadnak egy olyan szobát, ami leginkább a saját kényelmedet szolgálja! Legyen az hotelban, apartmanban, panzióban, a lényeg az, hogy pihenésre, önálló kikapcsolódásra alkalmas legyen. Ha egyedül kirándulunk, érdemes olyan szállást keresni, amely biztosít legalább napi egy étkezést, mert így nem kell azon is gondolkodnod, hogy hol szervezd meg a reggelit/ebédet/vacsorát. Annak is megvan a varázsa, hogy minden nap kipróbálhatsz egy új helyet, ott étkezhetsz, ahol éppen jól esik, akkor, amikor szeretnéd, tekintet nélkül mások igényeire. Ha egy múzeumot vagy emlékhelyet, esetleg várat látogatsz meg, te osztod be az idődet, olyan tempóban haladhatsz végig, ahogyan csak szeretnél. Hát nem fantasztikus?

Elegáns vacsora egyedül

Azt hiszem, nem is kell részletezni. Sokan azt gondolják, hogy kínos egyedül bemenni egy elegánsabb étterembe. Pedig egyáltalán nem az. Csak viselkedj természetesen, és pár perc múlva meglátod, hogy nem is fogod feszélyezve érezni magad. Próbáld ki azt az ételt, amit már régóta szeretnél, vagy kérd a kedvencedet, közben hallgasd az étteremben szóló halk zenét, és figyelj az ételek ízére. Garantáltan jól fogod magad érezni.

Mozizás egyedül

Az utóbbi időkben az egyedül mozizásnak divatja lett. „Csak te és a film”, felemelő érzés. Senki sem fog ugyanis beleszólni a legizgalmasabb jelenetekbe, senkit sem zavar, ha hangosan nevetsz egy viccen, vagy sírsz a megható befejezésen. Senkit sem érdekel, hogy eszel-e filmnézés közben, vagy teljes odaadással figyeled a vásznon folyó eseményeket. Biztosan rendkívüli kikapcsolódást fogsz tapasztalni. Hátránya, hogy a filmet senkivel sem tudod megvitatni, de talán nem is kell.

Az egyedüllét olyan dolog, amit nem is olyan nehéz megszokni. Vigyázat, mert egy idő után könnyen átmehet elkényelmesedésbe! De semmiképp sem kell unalomtól félni, ha önállóan szervezünk programokat. Hiszen egyedül egész más aspektusokat tudunk megfigyelni, egészen máshogy tudjuk az eseményeket befogadni.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.