Menü

Borban az igazság és a tavaszi jókedv

Szeged, a Dél-Alföldi régió egyértelmű központja minden szempontból. Még a borok szerelmeseinek sem kell messzire mennie egy jó buliért. Minden évben, idén már 25. alkalommal, megrendezik a Szegedi Borfesztivált és Szeged Napja Ünnepségsorozatot. Mint mindig rengeteg helyi és külföldi látogató várható a város szívében felállított bódékhoz. Külön piros pont, hogy idén is Szeged testvérvárosai külön standdal képviselik magukat. Az ünnepség sorozat részei a következők: borfesztivál, hídi vásár, Dóm téri kavalkád és sárkányhajó verseny/viadal. A számok nyelvére lefordítva, május 17-től (péntektől) 26-ig, tehát 10 napig, 10 helyszín, 160 borász, 200 kézműves és 250 különböző program várja a kedves érdeklődőket.

Lesz minden mi szem-szájnak ingere a Gasztroudvarban és a borfesztivál elnevezés ellenére minden fajta ital megtalálható lesz a Széchenyi téren. A grandiózus koncertek árnyékában (Quimby, Geszti Péter) olyan érdekességek is lesznek, mint az eredetileg szegedi banda, a Honeybeast szimfonikus koncertje. A részletes program elérhető a http://szegediborfesztival.hu honlapon. Ami minden évben elmondható az most is borítékolható jelesül, hogy ez a magyar viszonylatban középváros nagyon megtelik erre a 10 napra és ha az időjárás is kegyeibe fogadja a kilátogatókat, akkor minden adott a nagy baráti beszélgetésekhez és az önfeledt mulatozáshoz. Az újabb felejthetetlen élményekért tehát megéri majd újra felfedezni a 'napfény városát' legalább erre a kiemelt 10 napra. Kicsit vigyázni kell majd az árakkal, de jó szervezéssel minden áthidalható. Inkább a többől keveset elvet javaslom. Vannak is erre szakosodott profik az ismerőseim közt, akik centenként (értsd pár cl/bor) kóstolják végig a fesztivál. A "magyar világ" legnagyobb bormustráján, tehát a legbarátságosabb fesztivál közönség, általában napfény, sok borértő és gyönyörű lányok várják a kilátogatókat. Kalandra fel!

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?