Menü

A siker feldolgozása

Bármilyen érzelmet is váltanak ki belőlünk az események, azt mindig a helyén kell kezelni. Erre mindenkinek más stratégiája van. Vannak olyanok, akik szeretik elemezgetni, darabokra szedni a helyzeteket, ezáltal is tanulni az eseményekből, és fejlődni általuk. Ez azért is jó, mert közben a feldolgozás egy állandó folyamattá válik. Olyanok is vannak, akik a szőnyeg alá söprik azokat az érzelmeket, amelyeket egyes helyzetek váltanak ki belőlük. Csak magukra a történésekre figyelnek, de saját magukra és a reakcióikra, ingerválaszaikra nem. Ez egy alapvető nehézség, ami később még visszaüthet, nem megfelelő feldolgozottság esetén.

Felmerülhet a kérdés, hogy ugyan miért félnénk a jó dolgoktól? De az érzelmi megrázkódtatás minden eseménynél egy várható következmény. Akkor is, ha az adott dolog éppen boldogságot vált ki belőlünk. Mi a helyzet a sikerrel? Van-e helyes útja annak, hogy feldolgozzuk? Egyáltalán, fel kell-e dolgozni, ha valamilyen hirtelen pozitív dolog történik velünk?

Nos, bármi is az a pozitív dolog, időt kell adnunk. Egy siker általában valamilyen változással is együtt jár, és azt a változást is bele kell kalkulálni az életünket. Sikert elérni mindig olyan, mint egy kitűzött célt elérni. Legtöbb esetben kemény munka, hajtás és hit áll mögötte, és sok minden követi. Egyik pillanatról a másikra beáll egy változás a lelki állapotunkban, és ez hosszabb időn keresztül is hatással lesz a hangulatunkra, ezáltal az egészségünkre is. Fontos, hogy próbáljuk az érzelmeinket analizálni, és próbáljuk tudatosítani magunkban, hogy minden reakciónk normális és természetes, de nem irányíthatják ezek a reakciók a pillanatnyi cselekedeteinket.

Ha ér bennünket egy nagyobb siker, adjuk meg magunknak a szükséges időt, hogy örülhessünk neki. Adjunk teret az elégedettségünknek, és ne titkoljuk az örömünket. Ugyanakkor ne is kérkedjünk vele, hiszen az esemény utáni pár órában nem biztos, hogy tisztán tudjuk a helyzeteket megítélni. Később pedig emlékeztessük magunkat mind a pozitív érzelmeinkre, mind a negatívakra. Fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy mint minden dolog, ez is lehet múlandó, és a mi feladatunk, hogy az erőnktől függően a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Tehát, ha siker ér minket, ne veszítsük el a fejünket tőle, hanem elemezzük azt, gondolkodjunk rajta, tanuljunk belőle, és éljük meg a vele járó örömöt épp úgy, mint a nehézségeket.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.