Menü

Egyedül élni szakítás után

Egy kapcsolat lezárása után meg kell tanulni ismét egyedül lenni. A lent olvasható tippeket a cikk írója kapta bátorításul, hogy átvészelje az átmeneti időszakot.

Fel fogsz épülni. Ez egy alapigazság. A múltbéli tapasztalatod igazolja ezt. Lehet, hogy egy vagy akár hat hónapba is bele fog telni, de ismét érezni fogod a békét és a nyugalmat, ami a kapcsolatod előtt is életed része volt.

Utazz szabadon! Ne tölts sok időt otthon egyedül. Próbálj olyan munkát vállalni, amelyek különféle helyeken zajlanak, vállalj önkénteskedést különböző érdekes helyszíneken.

Szocializálódj! Ne csak otthon ülj – menj, és találkozz emberekkel. Hívd meg a barátaidat rendszeresen vacsorára, egyszer vagy kétszer egy héten. Tarts telefonos kapcsolatot sokakkal. Minél szélesebb a hálózat, annál jobb lehetőségeid lesznek.

Az olvasás és a tanulás remek elterelő hadműveletek – használd őket jól és gyakran!

Zene. Hallgass jó minőségű zenét, hogy élvezni tudd a kedvenc csatornáidat.

Munka. Dolgozz jól és kitartóan! Emlékezz, hogy a legjobb eltérés az, ha jól dolgozol. Tudatosítsd magadban, hogy ha felveszed a munka ütemét, az segíteni fog lefoglalni a gondolataidat.

Ne pánikolj! Emlékezz rá, hogy a kapcsolat előtt is megbirkóztál mindennel egyedül. Nincs ok az aggodalomra. A csata csak pszichológiai jellegű.

Speciális támogató barátok. Készíts egy listát azokról, akiket ebbe a kategóriába sorolnál, akikkel tudsz beszélgetni, és megoszthatod velük az utadat. A speciális segítség nagyon fontos a gyógyulási folyamat során.

Nincsenek veszekedések. A veszekedések, amelyek a hullámvasút-szerű érzelmeket ébresztették benned a kapcsolat során, már nem lesznek jelen többé. Idővel ennek előnyeivel is jobban tudatában leszel.

Filmek. Nézz különböző filmeket a DVD gyűjteményedből, ha érzed, hogy szükséged van valamire.

Relaxáció és mozgás. Ezeket gyakran használd! Idővel más kapcsolataid fognak kialakulni.

Élvezd a pillanatot! Annak képessége, hogy élvezni tudjuk a pillanatot, azt, amivel éppen foglalatoskodunk, megéri a gyakorlást.

A vasárnapokat gyakran használják házimunkára. Ha te ezt már hamarabb megtetted, lásd meg ennek előnyeit!

Hagyd elmenni. Nem engedheted meg, hogy továbbra is egy érzelmi alkonyzónában élj az előző társaddal. Pusztító lenne.

Higgy a felgyógyulás folyamatában! Egy emelkedő skálát tekintve a helyzet fokozatosan javulni fog, és végül el fog érni egy pontot, ahol már ismét rendben leszel. De nem kerülheted el a visszalépés fájdalmát. Ez az az ár, amit fizetned kell.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!