Menü

Ne legyen stresszes kinyitni a ruhásszekrényt!

Gyakran érzed reggel, amikor kinyitod a szekrényt, hogy nincs mit felvenned? Mit gondolsz, miért van ez? Irtsd ki a stresszt a ruhásszekrényedből! Segítünk!

Ha este fáradtan térek nyugovóra, tehát már alig várom, hogy belezuhanhassak az ágyba, hogy másnap megint benyeljen a mókuskerék, gyakran elfelejtem még fejben is megtervezni, mit fogok felvenni másnap. Aztán reggel álmosan, a szekrényajtót kitárva csak azt látom, hogy olyan, mintha tele lenne a ruháimmal, de a darabok nem illenek össze. Az egyik lyukas, a másik elszakadt, a harmadikat elfelejtettem kivasalni, a negyediknek a színe semmihez sem illik, az ötödiket még egyszer sem vettem fel, a hatodikat nem is szeretem.

Tehát valami nincs rendben. Mi a megoldás arra, hogy ne kelljen majdnem minden nap átélni ezt a traumát?

Ha ti is hasonlóan éreztek, szánjatok rá egy délutánt vagy egy hétvégét (kinek mennyi időre van szüksége), hogy átnézzétek azt a sok holmit, amit felhalmoztatok a szekrényben.

Csoportosítsátok át a ruhadarabokat:

Megmarad! A legegyszerűbb kategória. Ide tartoznak azok a ruhadarabok, amelyeket minden héten viseltek, történjék bármi.

Ki kell-e vasalni? Ha igen, akkor a következőkben mosás után inkább már vállfán is szárítsátok, mert az anyag kirúgja magát mire megszárad, és így a legtöbb esetben elkerülhető a vasalás, amivel nem kevés időt lehet megspórolni.

Alakítsd át! Ha valami nem tetszik egy ruhadarabban, nézegessetek ötleteket az interneten, biztosan találtok megfelelő megoldást, hogyan lehet használhatóvá alakítani.

Javítsd meg! Ha elszakadt, varrjátok meg! Nem érdemes tovább pakolgatni a szekrényben.

Kinőttem, kihíztam, kifogytam, meguntam! Ez gyakorlatilag az adományozás kategóriája. Tegyétek be őket egy zsákba, és vigyétek el egy használtruha gyűjtő konténerbe, adjátok be egy idősek otthonába vagy egy szeretetszolgálathoz. Ha közvetlenül ismertek rászorulókat, nekik is odaajándékozhatjátok.

Plusz tipp: A legtöbb hétköznapokon viselt ruhát megéri vállfán tárolni, hiszen így könnyen átlátható a repertoár. Ha szükséges, vásároljatok olyan darabokat, amelyek még szükségesek a ruhatárotok kiegyensúlyozásához, de kerüljétek a halmozást.

A későbbiekben érdemes azt a szabályt követni, hogy ha egy új ruhadarabot szereztek be, akkor egy régit elajándékoztok.

Minden nap kezdetét érdemes élvezni! Reggel még bármi megtörténhet, minden lehetséges. Ez mindig egy új kezdet.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.