Menü

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?

A társadalom mai felépítése és a munkahelyek jellege sok családot szakít szét ideiglenesen, akár hosszú időre is. Sokan élnek magányosan vagy családjuktól távol. Egy idő után mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon egy házi kedvenccel könnyebb lenne-e az élet.

A válaszom mindenképpen az, hogy igen! Mert bár rengeteg munka van egy-egy házi kedvenccel, de viszonzásképpen szeretetet és elfoglaltságot ad, s nem utolsó sorban társunk lesz a mindennapok során.

Milyen lehetőségeink vannak?

Kutya

A kutyatartás jár a legnagyobb felelősséggel, főleg abban az esetben, ha lakásban tartjuk, hiszen kellő mennyiségű mozgást és életteret kell biztosítanunk neki. Ez azt jelenti, hogy bizony télen is fel kell kelnünk, és ki kell mennünk vele sétálni, akkor is, ha dermesztően hideg van, és ha szakad a hó, az eső.

Cica

A cica kellemes társaság lehet, kölyökkorában nevelhető. Ugyanúgy megtanítható különböző határok betartására, mint egy kutya. Előnye még az is, hogy ha megmutatjuk neki az almot, általában ösztönösen tudja, hová piszkítson. A cicák szőre viszont sajnos általában jobban hullik, mint a kutyáké, és mivel szerkezetileg sokkal könnyebb, így a kutyaszőrrel ellentétben sajnos gyakran száll a levegőben, ami által hamarabb viszontláthatjuk az esti vacsora során. Ez persze semmi ahhoz a szeretetbombához képest, amit cicánk nyújt, amikor hozzánk bújik, és megnyugtatóan dorombolni kezd.

Tengerimalac

A tengerimalac ideális választás lehet azoknak, akiknek a munka- vagy értékrendje nem engedi meg a fentebb felsorolt két házi állatot. A tengerimalacok ugyanúgy tudnak kötődni a gazdájukhoz, ha nap mint nap foglalkozunk, játszunk velük. Emellett szabadon engedhetjük őket a lakásban is, szívesen ténykednek körülöttünk. Szem előtt kell tartanunk viszont, hogy elegendő felületet biztosítsunk számukra, hogy a fogaikat koptathassák.

Döntésünket mindig tudatosan gondoljuk át, mielőtt valamibe fejest ugranánk. Az viszont biztos, hogy kutatások bizonyítják, a társsal élő emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak, mint magányos társaik.

Nem ér meg akkor egy kevés szőrt a boldogság?

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.