Menü

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?

A társadalom mai felépítése és a munkahelyek jellege sok családot szakít szét ideiglenesen, akár hosszú időre is. Sokan élnek magányosan vagy családjuktól távol. Egy idő után mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon egy házi kedvenccel könnyebb lenne-e az élet.

A válaszom mindenképpen az, hogy igen! Mert bár rengeteg munka van egy-egy házi kedvenccel, de viszonzásképpen szeretetet és elfoglaltságot ad, s nem utolsó sorban társunk lesz a mindennapok során.

Milyen lehetőségeink vannak?

Kutya

A kutyatartás jár a legnagyobb felelősséggel, főleg abban az esetben, ha lakásban tartjuk, hiszen kellő mennyiségű mozgást és életteret kell biztosítanunk neki. Ez azt jelenti, hogy bizony télen is fel kell kelnünk, és ki kell mennünk vele sétálni, akkor is, ha dermesztően hideg van, és ha szakad a hó, az eső.

Cica

A cica kellemes társaság lehet, kölyökkorában nevelhető. Ugyanúgy megtanítható különböző határok betartására, mint egy kutya. Előnye még az is, hogy ha megmutatjuk neki az almot, általában ösztönösen tudja, hová piszkítson. A cicák szőre viszont sajnos általában jobban hullik, mint a kutyáké, és mivel szerkezetileg sokkal könnyebb, így a kutyaszőrrel ellentétben sajnos gyakran száll a levegőben, ami által hamarabb viszontláthatjuk az esti vacsora során. Ez persze semmi ahhoz a szeretetbombához képest, amit cicánk nyújt, amikor hozzánk bújik, és megnyugtatóan dorombolni kezd.

Tengerimalac

A tengerimalac ideális választás lehet azoknak, akiknek a munka- vagy értékrendje nem engedi meg a fentebb felsorolt két házi állatot. A tengerimalacok ugyanúgy tudnak kötődni a gazdájukhoz, ha nap mint nap foglalkozunk, játszunk velük. Emellett szabadon engedhetjük őket a lakásban is, szívesen ténykednek körülöttünk. Szem előtt kell tartanunk viszont, hogy elegendő felületet biztosítsunk számukra, hogy a fogaikat koptathassák.

Döntésünket mindig tudatosan gondoljuk át, mielőtt valamibe fejest ugranánk. Az viszont biztos, hogy kutatások bizonyítják, a társsal élő emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak, mint magányos társaik.

Nem ér meg akkor egy kevés szőrt a boldogság?

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.

Egyszerű házi módszerek töredezett hajra

A töredezett hajvégektől nagyon nehéz megszabadulni, hiszen sajnos csak az olló segíthet eltüntetni őket. Vannak pakolások is, amelyek sokat segíthetnek a haj állapotán, s képesek megállítani a további károsodást.