Menü

Motivációs tippek téli futáshoz

Mint sok minden másnak az életben, a futásnak is egyik legfőbb alapját képezi a motiváció. Sport nélkül nehezen létezik kiegyensúlyozott étrend is, mivel ez a kettő kéz a kézben jár. Télen még nehezebb elindulni, mert hideg van és sötét, ráadásul esik a hó. Hogyan lépjünk mégis ki az ajtón?

Röviden szeretném megosztani veletek, milyen tippeket olvastam egy angol nyelvű cikkben, ami egy olimpiai bajnok futó virtuális tollából született.

Elsőként említi, hogy melegítsünk be, és nyújtsunk egy keveset, mielőtt futni indulunk. Ez nagyon fontos, hogy elkerüljük a különböző izomsérüléseket, illetve ezek az otthon végzett gyakorlatok fognak minket télen akár kora reggel is felmelegíteni, és általuk kerülünk „futóhangulatba”.

Készítsünk tervet. Nem kötelező télen minden nap a hóban futni. Betervezhetünk napokat, amikor otthon erősítünk, nyújtunk, intervallum edzést csinálunk a futópadon, így pár nap múlva talán már kívánni is fogjuk a hideg levegő simogatását.

Csatlakozzunk egy futócsoporthoz. Sokan nem szeretnek egyedül futni, ezért biztos, hogy a környezetünkben is találhatunk olyan helyeket, ahol az emberek együtt járnak edzeni. Ha mégsem, fogjunk össze a barátainkkal, és alakítsunk magunk egyet.

Fontos, hogy legyen célunk, amiért futunk – ez különösen télen kiemelendő pont. Ha beiratkozunk egy tavaszi futóversenyre, még a halogató típusú emberek sem fogják a felkészülést az utolsó hétre hagyni. A cél a legjobb motiváció.

Legyünk rugalmasak. Lefekvés előtt mindig nézzük meg, milyen időt ígérnek másnapra, nehogy a legnagyobb hóátfúvásban induljunk útnak.

Sose felejtsük el, hogy nem bűn szabadnapot kivenni. Még a legjobbak is megteszik. Veszélyes időjárási viszonyok között maradjunk otthon. A testnek egyébként is szüksége van pihenésre is a regenerálódáshoz.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Hidegterápia, a fagyos egészség

Te hogyan bírod a hideget? Na, és a hideg zuhanyt? Na, és ha azt mondom, hogy sokkold a tested fagyos hideggel? Pedig kimondottan jó hatással lehet az egészségünkre. Íme a tudnivalók.

Hogyan vásároljunk tudatosan?

Különböző marketingfogásokkal, reklámokkal és akciókkal irányítanak bennünket vásárlás közben, akár a termék új és tetszetős csomagolásával, akár azzal, hogy melyik polcra tették, akár esetleges akciókkal, így, ha nem követjük szigorúan a listánkat, bizony könnyen elcsábulhatunk és a végeredmény: a tervezett vásárlási összeg sokszorosa a pénztárnál.

Kik azok a digitális nomádok?

A digitális nomád, mint életforma már a 2000-es évek elején megjelent, de a számuk a Covid–19-járvány idején kezdett igazán megnövekedni, amikor sok munkahely bezárta a kapuit.