Menü

A vonzó emberek, és ami a vonzerejük mögött áll

A vonzó embereket kétféleképpen látjuk: rajongásig szeretjük őket, vagy pedig kíméletlen ellenszenvet érzünk irántuk. De azt is biztosra veszem, hogy ha te az utóbbit érzed, akkor sokan megvetnek érte. És emiatt sokat gondolkodsz magadban azon, hogy mégis mi van azokban az emberekben, ami benned nincs, vagy milyen tulajdonság hiányzik belőled ahhoz, hogy ugyanilyen vonzerőd legyen?

Pontosan ugyanez a kérdés akár feléd is felmerülhet. Sohasem tudhatod, hogy mikor ki mit gondol rólad. Lehet, hogy valakinek te vagy az az ember, akinek a vonzerejére irigykedik. Mindenkinek van valamilyen kisugárzása, és a te felelősséged, hogy a tiéd milyen. Így semmiképp sem jó, ha azt árasztod magadból, hogy irigy és féltékeny vagy mások népszerűségére és kisugárzására.

A vonzó emberek ezt a tulajdonságukat pont abból merítik, hogy a külvilág ingereit okosan szelektálják. Megfontolják, mi az, amit beengednek az agyukba, és mi az, amit az elméjüktől jó távol tartanak. A negatív hozzáállás sosem elsődleges náluk. Hiszen ha a negatív hangulat uralkodna el rajtuk, akkor senki sem tartaná őket egy fényes napsugárnak. és senki sem szeretne a közelükben lenni. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki szereti őket és a lehető legtöbb időt velük akarja tölteni, csupán azt, hogy akik mellettük vannak, kellemesnek találják a társaságukat. És ők ebből a tapasztalatból merítve alakítják a személyiségüket.

De ha te is tanulsz az ő tapasztalataikból, akkor előnyödre is válhat ez a dolog. Ugyanis érthető, hogy mindenki arra törekszik, hogy a környezetének öröme legyen az ő társaságában. De ha felmérted a helyzetet, és azt látod, hogy olykor terhet jelentesz a társaidnak, vagy nem időznek olyan szívesen melletted, abból következtethetsz arra is, elhatalmasodtak rajtad a negatív gondolatok, vagy esetleg ezt árasztod magadból. Ilyenkor jobb, ha kicsit változtatsz a mentalitásodon. A személyiséged úgy is megőrizheted, hogy közben vidámságra, kedvességre és magabiztosságra törekszel. Ez nemcsak környezetedre fog jótékonyan hatni, hanem a saját belső egyensúlyodra is. Úgyhogy, mielőtt mérgelődnél a vonzó emberek sikerességén, kérdezd meg magadtól, hogy nem lenne-e egyszerűbb követni a példájukat, már ami a pozitív tulajdonságaikat illeti. Így energiát spórolsz meg az irigységükön, és a saját jókedvedet is nagyban fokozod.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.