Menü

Mit szeretek benned a legjobban?

Mit kedvelsz leginkább a szeretteidben? Talán azt, ahogyan a kedvenc filmjét szinte szóról szóra visszamondja, vagy ahogyan minden kutyának köszön az utcán, aki elhalad mellette?

Rachel Griffin, egy fiatal amerikai írónő, feltette a fentebb írt kérdést követőinek a Twitteren, beindítva ezzel egy vírusszerűen terjedő beszélgetést arról, mit is szeretünk legjobban azokban, akiket a legjobban szeretünk.

Griffint elárasztották a válaszok, amelyben az emberek felfedik kedvenc, édes kis anekdotáikat szüleikről, gyermekeikről, partnereikről. Griffin saját válasza a következő: „Az én kedvencem, amikor a férjem meglát egy szitakötőt, csodálkozva néz, és tiszteletteljes hangon így szól: ’Olyan tökéletesen repülnek!’ ”

Lássuk, mit írtak a követők:

„Az apám felhívott az Eiffel-torony tetejéről, amikor ő és az anyukám Párizsba utaztak. Azt mondta olyan, mintha ott lennék velük. E miatt a pillanat miatt azóta is minden alkalommal mosolygok, ha meglátok egy fotót a toronyról.”

„Minden alkalommal, amikor a lányom meglát egy kutyát, ahogy a gazdájával sétál, megáll, és azt mondja: ’Óóó, az a kutya olyan boldognak tűnik!’Annyira el van ragadtatva az örömüktől. 16 éves.”

Valaki arról mesélt, mennyire meg volt döbbenve mindig, hogy a mikrohullámú sütője mindig két másodperccel korábban kikapcsolt, mint amire ő állította. Kiderült, hogy az egész a férje a műve, aki egy „bizonyos okból” kifolyólag követte el ezt a biztonsági intézkedést.

„A 45 éves feleségem néhanapján ninja rúgást csinál, ha belép a szobába. Nem mindig (az őrült dolog lenne), de ez elég, hogy állandó készenlétben tartson.”

Griffin később köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki megosztotta vele egyedülálló történetét: „Minden sztori hozzájárult, hogy vidámabb legyen a napom, köszönöm, hogy megosztottátok velem őket.”

Mi a Ti kedvenc momentumotok? Gondolkodjunk el rajta mindannyian!

Forrás és az eredeti cikk itt olvasható: https://www.independent.co.uk/life-style/twitter-thread-love-family-friends-relationships-partners-romantic-a8672506.html

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.