Menü

Nincs időm főzni – hogyan oldjam meg?

Felmerülhet a kérdés, hogy „rendben, de mikor lenne időm főzni munka/tanulás/gyereknevelés mellett?” És persze, ez teljesen érthető. Ki kell dolgozni egy stratégiát, ami meleg ételhez juttat téged napról napra, méghozzá úgy, hogy lehetőleg fél óra alatt kész legyél vele egy nehéz hétköznapon is. Ez azt jelenti, hogy hétvégén és minden hónap elején tudatosan kell vásárolnod és főznöd.

Megkönnyítheted a napi főzést azzal, ha előkészülsz hozzá hétvégén. Inkább akkor csinálj nagy adagokat, így később hozzá tudsz nyúlni, amikor szükséges. Például főztél egy jó pörköltet a hétvégén, akkor hétköznap vedd elő a maradékát (akár a fagyasztóból), és némi zöldséggel összefőzve máris rendkívül egyszerű – és gyors – gulyást kaptál, ami után már csak egy tészta hiányzik. Készíts köretnek burgonyapürét a hétvégén, majd a maradékát tedd hűtőbe (ha két napnál később szeretnéd felhasználni, akkor inkább a fagyasztóba tedd)! Hét közben egy kis liszttel és tojással összekeverve gombóctésztát kapsz belőle, amit csak meg kell töltened egy tetszőleges lekvárral vagy gyümölccsel. Így olcsó és könnyen elkészíthető lesz az ételed. A krumplipüréből egyébként tésztát és burgonyás lángost is készíthetünk, szintén nem túl sok idő alatt. Ezért nagyon hasznos, ha hétvégén azt készítünk.

A húsok elkészítése tart a legtöbb ideig, viszont, ha valaki szeretne jól lakni, muszáj lesz húsos ételt készítenie. Ezért jó, ha hétvégén valaki elkészít egy adagot valamilyen szószban, majd azt lefagyasztja. A fagyasztóból kivéve, felmelegítve is fogyasztható, finom ételt kapunk, ami nem kerül sok időbe. Érdemes belőle több adagot is eltenni a fagyasztóba.

Ha pedig valaki nem ér rá hétvégén több napra előre készülni, akkor is készíthet gyorsan finom ételeket. Egy könnyű salátát akár minőségi konzerv tonhallal is tálalhatunk. Egy adag rántott sajt, panírozással és sütéssel együtt is kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül. A tojás pedig rengeteg ötletet rejt magában, mint például a tojáskrém, tojássaláta, ínyenc rántotta.

Tehát, ha nincs időd nap mint nap főzni, akkor is vannak lehetőségeid, hogy meleg ételhez juss. Tervezz előre, és akkor nincs lehetetlen, még akkor sem, ha nagyon elfoglalt vagy.

Varga Ágnes Kata

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.