Menü

A jelen ajándékainak kicsomagolása

A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány.

Karrierünk építése, talentumaink felszínre hozása minden ember számára fontos és egyfajta személyiség fejlődéshez vezet. Ha mindig azon rágódunk mit rontottunk el tegnap és nem keressük az eszközt, amivel a mai napunkat jobbá tudjuk tenni, akkor hagyjuk elveszni a lehetőségeket a kezeink közül. Szemüveget is abból a célból vásárolunk, hogy segítsen tisztán a tisztán látásban. Ne hagyjuk tehát, hogy a múlt elhomályosítsa világunkat! Ahhoz, hogy a lelkifurdalást másnap elkerüljük, a teendők halogatásait el kellene felejtenünk!

Koncentráljunk inkább arra, hogy mit tudok megtenni ma, a jobb holnap érdekében! A sikeres emberek életének ez egy meghatározó elmélete, amit érdemes megfogadnunk. Sajnos hajlamosak vagyunk nem a realitások talaján tervezni. Például minden héten elolvasok egy könyvet, ami szuper elhatározás, viszont ha nem jön össze, akkor többé-kevésbé hagyjuk az egészet, amiből következik a feladás. Viszont, ha türelmesek lennénk, és jobban megbecsülnénk az időnket, nem vesztegetnénk el például céltalanul használt netszörfözéssel, akkor lehet heti kettő könyv kiolvasásánál is tartanánk. Minden fejben dől el, minden csak kitartás kérdése. A szabad akaratunk pedig a legnagyobb ajándék, ami megkülönböztet minket az ösztön lényektől. Tehát ébredjünk fel az álomból és vegyük kezünkbe az irányítást!

Okok, amik miatt nem érdemes a múlton rágódni

- A 2013-ban az Ohiói Egyetem kutatói által végzett felmérés kimutatta, hogyha állandóan a negatív történéseken rágódunk, fokozódhatnak a szívproblémák, és a gyulladásos megbetegedések kockázata.

- Ha állandóan a negatív dolgokra fókuszálunk, könnyen válhatunk depresszióssá, amely introvertáltsághoz, személyiségünk elfedéséhez, torzításához vezethet.

- Gondoljunk csak bele, hogyha zavar valami, de nem teszünk érte semmit, hogy javítsunk rajta, mi történik? Időnket pusztán elvesztegetjük ahelyett, hogy már ma a tettek mezejére lépnénk.

- Elhomályosítják a gondolkodásunkat, ha olyan ügyeket cipelünk magunkkal, amelyek megoldatlanok. Mindenre érdemes minél előbb pontot tennünk, természetesen a jól átgondolt döntéshozatal után!

- Hogyha valamire már nem tudunk befolyással lenni, jobbá tenni és megváltoztatni, nem érdemes tovább foglalkozni vele.

Mindfulness- techika , amely segíthet jelenünk ráhangolódásában

A tudatos jelenlét lényege, hogy figyelmünket a jelenre orientáljuk, de nem azért, hogy bármin elkezdjünk agyalni, következtetéseket levonni. Tapasztalataink jó részét az öt érzékünk segítségével szerezzük, ám a testi érzetet, a megjelenő érzelmet és a gondolatot is ide soroljuk. A figyelmet addig tartjuk fenn, amíg csak tudjuk. Amikor a tudat elvándorol a jelen pillanatból, mert például gondolkodni kezdünk, akkor észrevesszük ezt az elterelődést, és próbáljuk újból a figyelmet az itt és most felé juttatni. Vagyis figyelünk – elterelődünk – észrevesszük – visszatereljük – figyelünk – és így tovább… – ez a tudatos jelenlét alapvető dinamikája. A mindfulness szemlélet szerint mind egy végtelen, vagy legalábbis a halálig tartó utazáson veszünk részt, s minél jobban megéljük ezt az utazást, minél inkább képesek vagyunk pillanatról pillanatra részt venni benne, annál inkább kinyílik előttünk a belső és a külső világ csodája.

Tehát próbáljuk az életet ajándékként megélni, és kíváncsian várni minden nap az elrejtve becsomagolt apró örömöket! Váljunk nyitottá a befogadásra, és a pozitív impulzusok töltekezésére, amelyeket aztán át tudunk adni másoknak! Hiszen egy őszinte mosoly ragadós, és már csak önmagában ez a gesztus is vonzza magával a jelenre hangolódást.

Szerző : Udvari Fanni

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?