Menü

Vigyük-e el vásárolni magunkkal gyermekünket?

Nehéz megbirkózni a mindennapok feladataival, miközben mellettünk van egy kisgyerek. A bevásárlás a nehéz feladatok közé tartozik, hiszen a bevásárlóközpontok zsúfolt helyek, a gyerekek pedig sok figyelmet igényelnek. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy otthon hagyja a gyermekét, akkor meg kell oldani a felügyeletet is, sietni kell haza, és vigyázni, hogy a napirend ne boruljon fel senki számára. És ezt minden héten meg kell ismételni. Arról már nem is beszélve, hogy a bevásárlást nem lehet mindig napokkal előre tervezni, van, hogy az ember egyszer csak rájön, hogy mi mindenre volna szüksége, és hogy ezt minél hamarabb el kell intézni. Elvigyük-e ilyenkor magunkkal a gyerekeket?

Amíg kicsi a gyermek, nyilván problémásabb a hordozása, nem beszélve az öltöztetés-vetkőztetés örökös folyamatáról, illetve a sok ember láttán megriadt baba megnyugtatásáról. Emiatt célszerűbb a bevásárlást valamelyik szülőnek egyedül intéznie, amíg a másik otthon marad. De később elkerülhetetlen lesz a közös bevásárlás, bár nem is biztos, hogy szükséges elkerülni. Ugyanis a bevásárlás során is rengeteget tanulhat tőlünk a gyermekünk.

A legfontosabb, amit egészen biztosan már a legelején megtapasztal, hogy nem kaphat meg mindent. Ha nyugodtak maradunk és ésszerűen elmagyarázzuk, miért nem ehet chipset a csokihoz, miért nem kaphat meg mindent, amit csak akar, akkor előbb-utóbb lesz foganatja. Persze lehet, hogy erre sokat kell várni.

A másik, hogy megtanulja a pénz értékét. Rájön, hogy ha van egy darab papír a kezében, azért nem mindent adnak neki oda, csak abban az értékben. Megtudja, hogy az a jó, ha valami kevesebbe kerül, és egyszer csak elkezd majd ő is kalkulálni, hogy anyának és apának könnyebb legyen kipengetni az áru értékét készpénzben.

És a legfontosabb, hogy ha jól csináljuk, türelemre szoktatjuk. Nemcsak azokra az osztályokra kell bemennünk, ahol a nekünk tetsző dolgokat árulják, nemcsak csokit kell vennünk, nemcsak az érdekes dolgokat nézzük meg, hanem mindent, ami szükséges. És van, hogy a szükséges élvez előnyt a vágyottal szemben. Tehát ne féljünk elvinni nagyobb gyermekünket vásárolni, hiszen ha sokat látja, beletanul, ami később az ő számára (és a miénkre is) hasznos lesz.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.