Menü

Furcsa ételek, melyeket szeretünk

Talán a külföldieknek már a hurka is egy furcsa étel lehet, hiszen egy állat belsőségeit beletölteni bélbe, nos, nem hangzik jól. Mégis nagyon sokan szeretik. És ez az étel is úgy született meg, hogy valaki létre akart hozni valami újat abból, ami a rendelkezésére állt. Manapság pedig a mai ételeinket kell újjáalkotnunk és tovább fejlesztenünk.

Az édes ízeket a sóssal vegyíteni nem új dolog, hiszen a paradicsomos húsgombóc, a gyümölcsszósz sült hússal is ezen alapszik. Amióta pedig a kínai konyha ilyen könnyen elérhető, még több variációt ismerünk erre a különleges elegyre. Mégis vannak ételek, amelyeket kevesen fogyasztanak, pedig jobbak, mint gondolnánk. Például a szalámis vagy kolbászos kenyér édes nyári almával vagy görögdinnyével. Ezt fogyasztva a jóllakottság érzését is hamarabb tapasztaljuk, ezért kevesebbre van szükségünk belőle. A savanykás-édes ízű házi lekvárok mellé pedig jól esik valamilyen sült hús, vagy sózott, szárított zöldség.

A mogyoróvajat Amerikában sok mindennel párosítják, de itt még nincs akkora hagyománya. Mivel ez önmagában sós, valamilyen édes ételt igényel maga mellé. Például gyümölcsöt, de vannak olyan bátor emberek, akik paradicsommal fogyasztják. Nos, én ezt mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretik a különösen furcsa ízeket.

Az egészséges, de extrém ételek szerelmesei kipróbálhatják a következő salátát: szárzeller, karalábé, sárgarépa, sárgadinnye, őszibarack, savanyú meggy (lehet fagyasztott is). Igazi íz-karnevál, melyet balzsamecettel és mézzel is meg lehet bolondítani, illetve egy csipet sóval. Így minden íz keveredik.

Az ételekben rengeteg fantázia van, ha van bátorságunk szokatlan variációban is az asztalra tenni őket.

szerző: Varga Ágnes Kata

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.