Menü

A kubai salsa tanfolyamokról

Ha szereted a jó zenét, intenzív, de szórakoztató mozgást, és a jó társaságot, akkor mindenképpen tetszeni fog a salsa tanfolyam. A lényeg az, hogy teljesen laza legyél, mind testben, mind lélekben. Nem társastánc-órákról van szó, de azért szükség lesz a laza csípőre, az erős, egyenes hátra, és megfelelő kar- és lábmunkára.

Ami megkülönbözteti a társastánctól, az a partner jelenléte. Ide ugyanis nem muszáj egyből párral jönni. Az első pár óra ugyanis az alapok elsajátításáról szól, amibe beletartozik a lábmozgás, a koordináció, a helyes tartás, majd ezek után jöhetnek az alaplépések, amelyeket a zenére kell igazítanunk. Tehát nem túlzás azt mondani, hogy a salsa nem csupán testi ráfordítást igényel, az agyat is megdolgoztatja.

Ha valami rendszert szeretnél az életedbe, egy alkalmat, ami kikapcsol, miközben azért rendesen meg is dolgoztat, és már unod az aerobikot, akkor a kubai salsa pont neked való. Heti egy vagy két alkalommal gyűlik össze a csapat. Az alkalmak egymásra épülnek, de könnyen fel tudod venni a fonalat, ha véletlen egyet ki kell hagynod. Azon kívül, hogy az órán tanultakat a tánc terén mindig hasznosítani tudod, sok egyéb helyen is hasznát veszed. Például nagyban javítja a mozgás-koordinációdat, ami jól jön vezetéskor is. Frissíti az agyadat, ami a munkában is hasznodra válik. Csökkenti a benned felhalmozódó stresszt, erősíti a láb- és hátizmaidat.

Természetesen, ha versenyezni szeretnél, vagy nagy fellépésekre járni, akkor érdemesebb társastáncra járni, intenzíven, állandó párral, de ha mozgásra vágysz, fantasztikusan inspiráló emberek között, kiváló zenével, akkor a kubai salsa-tanfolyamokat neked találták ki. Próbáld ki, és hagyd, hogy átjárjon a latin életérzés!

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.

Reggae idők mozija

A nagyon várt Bob Marley: One Love -t azaz Jamaica és a reggae egyik kiemelt alakjának amerikai életrajzi filmjét nagyon bepromózták. A zene remek, a színész jól adja a főhőst, még ha kicsit jóképűbb is a kelleténél. A forgatásban bevonták a családot is. Remekmű született, vagy csak egy újabb zenei film a rajongóknak sablon elemekből és rengeteg klisével? Utánajártunk.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.