Menü

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

Kétségtelen, hogy a várva várt nyári vakáció, jó idő és nyaralás, strandolás legkellemetlenebb velejárója a szúnyoginvázió és az a rengeteg feldagadt, viszkető csípés, amit vérszívóink okoznak, s ami olykor – a legkülönfélébb kencék ellenére - napokig nem akar elmúlni.

Mivel érzékeny vagyok a csípésekre, ám kerülni szerettem volna a kemikáliákat és vegyszeres rovarriasztókat, ezért még a terhességeim alatt elkezdtem természetes megoldások után kutatni. Ha a férjem itt lenne, most emlékezne azokra az éjszakákra, mikor nagy pocakkal, babavárásom végén, a létező egyetlen szúnyogot próbáltuk levadászni a hálószobában, mert tudtam, hogy akár csak egy vérszívó is elég ahhoz, hogy reggelre tele legyek hatalmas, vörös, duzzadt, viszkető foltokkal. Akkoriban olvastam épp valahol, hogy a szúnyogok szeretik a nullás vérű embereket, aztán egy másik lapban meg azt, hogy a várandós nőket, így duplán esélyes voltam, hogy a hálószobai szúnyog belőlem lakjon jól.

No, de vissza a természetes gyógymódokhoz, nézzük, mi mindent tehetünk!

Régóta tudjuk, hogy egy jégkocka vagy jeges borogatás meglepően hatékony módszer a szúnyogcsípések kezelésére, csillapítja a viszketést és hamarabb leviszi a duzzanatot.A fagyasztónkban lévő mirelit borsó már sok sérülést, viszketést, csípést, rándulást orvosolt már./Szerintem már csak erre a célra tartogatom, főzelék nem lesz belőle./

Érdemes kipróbálni a teafilter hatását. A teafüvek, kitűnően alkalmazhatók számtalan bőrbetegség esetén. A kellemetlenségek enyhítésére csak tegyük filtert a csípésre és hagyjuk rajta, amíg a viszketés el nem múlik. Kamillateát, filterként, nem is használok teázáshoz, inkább bőrproblémákat kezelek vele, hatásosan!

A teafaolaj szintén számos bőrprobléma kezelésében kiváló szer, ezért szúnyogcsípés enyhítésére is bátran alkalmazhatjuk, feltéve, ha nem vagyunk allergiásak rá. /Végezzünk bőrpróbát a használat előtt!/

A világhálón lévő számos információ közül jónak tűnik a szódabikarbóna paszta, hatékonynak tartják csípés esetén. Néhány csepp vízzel, keverjünk össze, egy teáskanálnyi szódabikarbónát, tegyük közvetlenül a csípésekre, majd hagyjuk teljesen megszáradni a pasztát! A szóda lúgossága közvetlenül segít a sebek viszketésének enyhítésében. Ezt még nem próbáltam, s most nincs rajtam szúnyogcsípés, de, ami késik nem múlik, beszerezzük a szódabikarbónát is.

Az almaecet, több okból is nagy kedvencem, ám hasonlóan a szódabikarbónához ez a szer is semlegesíti a szúnyogok csípéseinek kellemetlen érzését. Ez az ecet kevésbé savas, mint a többi, ezért jó választás lehet a PH érték helyreállításához. Akinek érzékeny a bőre, hígítsa vízzel.

Az aloe vera népszerűsége mindent elmond a növény sokoldalúságáról. A napégések enyhítésén kívül a szúnyogcsípések kezelésére is kiváló. A legjobb hatást friss, levélből kinyert aloe vera géllel érhetjük el.

A mentalevél nagyon feldobja a citromos nyári limonádékat, ám borogatásként is gondolhatunk rá. Hűsítő érzést ad a mentaleveles paszta, és remekül nyugtatja a viszkető csípéseket. Törjük össze a leveleket, egy kis vízzel keverjük ki, majd hagyjuk a bőrfelületen hatni.

Talán nem is gondolunk sokszor a legegyszerűbb módszerekre, mint például a banánhéjra. Ez a Kínából származó trükk állítólag gyorsan csillapítja a viszketést. Egyszerűen csak dörzsöljük át néhányszor a banánhéj belső felével a csípést és kész is. Én még nem próbáltam, de miért is ne.

A bazsalikom nem hiányozhat a konyhámból, ám eddig nem tudtam, hogy hatékony kezelés lehet szúnyogcsípésre is. Néhány friss bazsalikomlevelet kissé morzsoljunk össze, majd dörzsöljük át a szúnyogcsípéseket. Egy próbát megér!

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldás azonban mindig jól jön a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.