Menü

Fontos teendők nyaralás előtt, ne felejtsd el!

A nyaralás a pihenésről és a nyugalomról kellene, hogy szóljon, melynek azonban alapja a korábbi megfelelő szervezés és néhány teendő, melyről olykor-olykor megfeledkezünk. Ha pedig, nyaraláskor beüt a baj, akkor sokkal nehezebb megoldást találni rá. Épp ezért, érdemes néhány tippet megfogadni, mint például…

Ellenőrizd a lejárati dátumokat

Nem csak a naptejnek, kozmetikumoknak, vagy ételeknek kell ellenőrizni a „szavatosságát”, de érdemes a biztosítások, bankkártyák, útlevelek és személyigazolványok érvényességét is érdemes megnézni, mert nincs annál kellemetlenebb, ha a reptéren, vagy a helyszínen jövünk rá, nem tudjuk használni a fent említett iratokat, csak, mert lejártak. Sokan megfeledkeznek róla a kaotikus pakolás közben, épp ezért érdemesebb már a nyaralás tervezésének elején utánanézni, így van időnk újat is igényelni addig.

Állítsuk össze az elsősegély csomagot

A baj otthontól távol is beüthet, így érdemes legalább egy alap elsősegélycsomagot összekészíteni. Fontos, hogy ha állandó jelleggel szedünk gyógyszert, akkor biztosak legyünk abban, hogy elegendő áll rendelkezésünkre a nyaralás alatt is. Ezen felül, nem hiányozhat a kötszer, sebtapasz, a fájdalomcsillapító és a görcsoldó tabletta sem. A csípések kezelésére való krémet se hagyjuk ki a csomagból.

Stressz helyett, szépen

A kozmetikusok nyáron a számtalan utolsó pillanatban bejelentkező egyének, esküvők, bármilyen események miatt igen leterheltek, így nagyon fontos, hogy mi ne legyünk egyek a fenti kliensek közül. Fodrász, műkörmös, egyéb szakember, szintén, sokkal őszintébb mosollyal fog fogadni, ha nem az utolsó pillanatban, rohanva kérsz időpontot hozzájuk, hiszen nekik is egyszerűbb, ha belátják a munkaidejüket.

Időjáráshoz alkalmazkodás

Bár a meteorológia nem nyújt 100%-os megbízhatóságot, ettől függetlenül érdemes utánanézni, hogy az adott tartózkodási időszakban mire számítsunk. Hiába szeretnénk egész végig lenge és kényelmes ruhában lenni, az időjárás keresztbehúzhatja a számításokat, így borongósabb időre is érdemes felkészülni. Az adatok legalább információs jelleggel bírnak, így ehhez érdemes a bőröndbe pakolni.

Tudni illik

Az alapvető normák betartásán felül, külföldi utazás során, érdemes az ottani kultúra alapjainak is utánanézni, hiszen egyes országokban nem kifogás a viselkedésünkre a turista-lét sem. Legyünk tisztelettel a népszokásokra és az emberekre, és ne féljünk kérdezni, ha a helyzet úgy adódik.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.