Menü

Pattanj biciklire nyáron (is)!

A kerékpározás, az egyik legelterjedtebb közlekedési forma falvakban és városokban egyaránt. Szerencsére itthon is egyre több kerékpárút épül, mely nem véletlen, hiszen az így közlekedők száma is folyamatosan növekszik. Fiatalok és idősek egyaránt használják, mely nem véletlen: a biciklizés az egyik leghasznosabb és legegészségesebb tevékenység, mely bárki számára elérhető.

A kerékpározás rekreációs hatásai kevésbé ismertek. Bár főleg a láb izmait és ízületeit használjuk, mégis az egész testre hatást gyakorol. Ráadásul az ízületkímélésben az úszással vetekszik, hiszen mindkét sportágra jellemző, hogy alig terheli és/vagy koptatja a mozgás-szervrendszer részét. A legnagyobb izmokat használjuk ilyenkor, így azok formálása is észrevétlenül történik. Manapság a bicikliken lévő váltóknak köszönhetően beállíthatjuk azt is, hogy csak kellemesen bringázgassunk, vagy esetleg komolyabb erőkifejtés által edzünk és zsírt égessünk. Ez személyesebbé és egyedibbé teheti az edzések és magának a mozgásnak a hatékonyságát, erre pedig nem minden sportban van lehetőség.

A fogyásnál és zsírégetésnél, azonban fontosabb az egészségünk. A szív- és érrendszeri betegségek, zavarok országa vagyunk, sajnos a statisztikák sem nekünk kedveznek, azonban egy kis odafigyeléssel és életmódbeli változtatásokkal ezen változtathatunk. Ebben pedig remek partner a kerékpározás, mivel kiválóan edzi a már fent említett két szervrendszert. Tekerés közben nő a légzésszám, és növekszik a szív munkája, és a pulzusszám, a sejtekhez, pedig, sokkal több oxigén jut el így. Azt is hozzá vehetjük a kerékpározás pozitív listájához, hogy stresszoldó, ami munka végeztével jó kis levezetőként szolgál.

Vannak helyzetek, mikor valóban nem tudunk kerékpárral közlekedni vagy eljutni A pontból B-be. Sokszor azonban egyszerű kifogásokkal ülünk autóba, holott biciklivel is meg tudnánk oldani a bevásárlást, rokon- és barátlátogatást, vagy esetleg a városon/falun belüli kirándulást. Spóroljunk pénzt és kíméljük a környezetet, valamint nagy forgalom esetén az idegrendszerünket is a felesleges stressztől, és szánjunk picivel több időt magunkra és a megérkezésre. Már rövidtávon is megéri, nem autóval menni a szomszéd utcába.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.