Menü

Fáj és befeszült? Ezért nagyon jók a vény nélküli izomlazító krémek

Az izomfájdalom vagy mozgásszervi fájdalom a mozgás kerüléséhez, rossz tartáshoz, ami aztán még erősebb fájdalomhoz vezet. Egy hatékony izomlazító krém ezért nem csak gyors enyhülést hoz, de a hosszabb távú problémák megelőzésében is a segítségedre lesz.

A lóbalzsam generációknak jelent megoldást

Ha a nagymamának fáj valahol, vagy te magad panaszkodsz neki az izommerevségről, feszülésről, máris tudja a megoldást: lóbalzsam! A hűsítő krém izomlazító hatással bír, így évtizedek óta jelent megoldást az izomfájdalmakra, bár az utóbbi időkben inkább izomlazító krém néven ismerik és keresik.

Az izomlazító krémek között ma már léteznek olyanok, amelyeket kifejezetten sportoláshoz, bemelegítéshez ajánlanak, hogy elkerüld a sérüléseket és javítsd az eredményeidet, de a sportkrémek mellett a klasszikus, eredeti izomlazító hatású krémek különféle betegségek (például reumatikus betegségek, sclerosis multiplex) esetén is enyhítik a fájdalmakat.

Hogyan hatnak az izomlazító krémek?

A sportolás előtti bemelegítésre vagy a sportolás utáni lazításra ajánlott izomlazító krémek is tartalmaznak gyulladáscsökkentőket, izomlazítókat. Érdemes kipróbálni a gyógynövény alapú lóbalzsamokat, mert ezek káros mellékhatások, a szervezet fölösleges terhelése nélkül képesek a panaszok helyi szintű kezelésére.

A chilipaprika vagy a fahéj például természetes keringésfokozók, így segítenek a merev izmok átmelegítésében, ellazításában, a a kúszó fajdbogyó – kivonatát tartalmazó krémek pedig természetes metil-szalicilátot tartalmaznak, ami fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása mellett átmelegítő, keringést serkentő hatással segíti az izomlazítást.

A levendulaolaj, rozmaringolaj, bergamottolaj, erdei fenyő-olaj szintén gyakori alapanyag az izomlazító gélek körében, mert ezek az olajok nyugtató, izomlazító, keringésjavító hatással bírnak.

Milyen izomlazító krémet vásárolj?

A boltokban, drogériákban, patikákban több féle vény nélkül kapható izomlazító krém, lóbalzsam és sportkrém kapható, melyek között vannak melegítő és hűsítő hatásúak is. Előbbieket jellemzően a sportolás előtti bemelegítéshez, utóbbiakat a már kialakult fájdalmakra ajánlják, de mindkettő lazító hatású krémfajta számos keringésfokozót, gyulladáscsökkentőt tartalmaz, de nem azonos arányban. A hatóanyagok mennyiségéről érdemes vásárlás előtt tájékozódni, hogy biztosan a számodra legmegfelelőbb izomlazító krémet vagy lóbalzsamot vásárold meg.

Ha valamilyen súlyosabb betegség vagy sérülés okozza az izommerevséget, akkor az is elképzelhető, hogy vény köteles izomlazító krémre lesz szükséged, ebben az esetben mindenképpen érdeklődj a kezelőorvosodnál a számodra elérhető lazító hatású krémekről.

Az izomlazító krémekből érdemes mindig tartani otthon, hiszen egy rossz mozdulat is elég lehet ahhoz, hogy egy izom hirtelen beálljon, bemerevedjen, ilyenkor pedig minél előbb érkezik a segítség, annál könnyebben regenerálódik a szervezet. Ha pedig rendszeresen sportolsz, az izomlazító géllel – és természetesen a megfelelő bemelegítés és nyújtás mellett! – elkerülheted a sérüléseket és az edzést utáni izomlázat, így a sporttal valóban a lehető legjobbat teszed a szervezetednek.

Forrás: bien.hu

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.