Menü

Feszültségoldás a hétköznapokban

Ha úgy érezzük, hogy felszaporodtak körülöttünk a tennivalók, egyre több a gondunk, akkor hajlamosak vagyunk elveszettnek látni a helyzetet, görgetni magunk előtt a problémákat, majd a bennünk felgyülemlő feszültséget a körülöttünk lévőkön levezetni. Azonban ez az egészségünk szempontjából sem jó. Amellett, hogy folyamatosan gondoskodunk a szervezetünk magnézium-pótlásáról, nem árt néhány plusz tevékenységet beiktatni, ami segít ezt a feszültséget feloldani.

A zene nagyon is alkalmas az elcsendesedésre, feltéve, hogy ki tudjuk zárni a külvilágot legalább napi húsz percre. Sokan a klasszikus zene megnyugtató hatására esküsznek, de bármilyen, az ízlésünknek megfelelő zene megteszi. A lényeg, hogy míg a zenét hallgatjuk, másra ne figyeljünk, kapcsoljuk ki az elménket, lassítsuk le a légzésünket. Akik ezt hosszabb időn keresztül naponta elvégzik, könnyebben lépnek túl az eléjük kerülő problémákon.

Ezzel szorosan összefügg a jóga. Míg van, aki azért jár jógázni, mert szeretne hajlékonyabb lenni, sokan a mindennapok stressz-forrásaitól próbálnak hatékonyan megszabadulni általa. Minden esetre, ha gyakran idegeskedünk, érdemes a jógát is kipróbálni, hiszen bármikor hasznosítható légzéstechnikákat is elsajátíthatunk. Jó lehetőséget jelent a különböző küzdősportok amatőr szinten való művelése: jelentősen megkönnyítheti a dolgunkat, ha néha pár ütésnek és az intenzív testmozgásnak köszönhetően ki tudjuk adni magunkból a feszültséget.

Vannak, akik a hagyományos nyugtató teákra, mások a friss levegőn való sétára esküsznek. Ezek persze mind hatásosak lehetnek, de csakis akkor, ha tudjuk, mi a bennünk felgyülemlő stressz kiváltó oka. Ugyanis ha tudjuk, hogy mitől áll fenn ez az állapot, könnyebben tudatosítjuk magunkban, hogy az állapot megszüntethető, vagy legalábbis orvosolható azzal, ha kizárjuk a problémát olyankor, amikor nem kell vele szembesülnünk. Ez nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolni a feladatainkat, vagy a találkozást azokkal az emberekkel, akik bennünk feszültséget keltenek, hanem megoldást kínál arra az időre, amikor mással is foglalkozhatnánk. Az idegesség rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatokra és a mindennapjainkra is, így hát érdemes a kiváltó okot a helyén kezelni, és csak akkor foglalkozni vele, amikor az tényleg szükséges.

Ha pedig a probléma megszüntethető, a stresszkezelés leghatékonyabb módja nem a felületesség, hanem a gyökerének a megszüntetése, a problémáink megoldása.

/Szerző:Varga Ágnes Kata/

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.