Menü

Arcápolás rejtelmei II.

Arcápolás rejtelmei cikkben , kifejezetten az arc ápolása volt a fő irányvonal, viszont a második részben, már kitérünk az ajkakra is. Ismét Miklán Lilla, kozmetikus volt a segítségemre, aki válaszaival irányt mutat, a kérdések sokasága között.

Ahogy már említettem a szép és ápolt arcbőrért tenni kell. Rengeteg tipp kering az interneten, hogy hogyan lehet házilag készíteni olyan terméket, amely megfelel, a boltban vásárolt készítmény helyett. Viszont, hogy ez mennyire jó és biztonságos dolog, nos, erre is választ kaptunk. Illetve az ajkainkat se felejtsük el, ápolás terén. Végezetül pedig, a férfiaknak szolgálunk egy két praktikával, hiszen ne felejtsük el, ők sem maradhatnak ki ebből a témából.

Ajakápolásnál mire kell, hogy odafigyeljünk? Mit használjunk?

M.L.:”Az ajkaink könnyen kiszáradnak, cserepessé válhatnak, de erre is van megoldás. Nem csak az arcunkra, hanem az ajkainkra is nyugodtan használhatunk bőrradírt, hiszen ha eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, nem fog kiszáradni a szánk. Illetve egy hidratáló szérummal is rásegíthetünk, peeling után. Ajakápolóként pedig a kókuszolaj az, ami tökéletes választás.”

Az otthon készített készítmények mennyire hatásosak? Okozhatnak-e problémát?

M.L.: „Az otthon elkészíthető testradírokat jónak tartom. Hiszen cukorból vagy tengeri sóból, oliva olajból és citromból könnyen elkészíthetjük, nem tudunk vele rosszat tenni. Arcra, viszont finomabb szemcséjű, savas vagy enzimes peelinget javaslok, ami otthon nem kivitelezhető. A házilag készített pakolásokat nem tartom olyan hatásosnak, viszont problémát csak akkor okoznak, ha nem a mi bőrtípusunknak megfelelőek.”

Te mit figyeltél meg, mennyire figyelnek oda a nők az arcuk ápolására?

M.L.: „Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben, 40 év felett fordítanak időt az arcápolásra. Pedig, ahogy már írtam is, a prevenció nagyon fontos lenne. A fiatalok közül a problémás bőrrel rendelkezők azok, akik tudatosan ápolják az arcukat, mert látják, hogy érdemes, hiszen szép eredményeket lehet elérni.”

Férfi arcápolás miben tér el?

M.L.: „A férfiak egy részénél a mindennapi borotválás irritálja a bőrt, ezért fontos a gyulladáscsökkentés. Az arcszesz helyett inkább teafaolajat javasolnék. Ez szintén fertőtlenít, de közben nem irritálja tovább a bőrt. A napi rutin pedig náluk is ugyanaz: letisztítás, tonizálás és arckrém, ami bőrtípustól függ. A férfiaknak is, ugyanúgy, szükségük van az arcápolásra.

/Szerző:Kohajda Wentholin Loretta/

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?