Menü

Milyen az Igazi Nő?

Ha azt mondjuk Igazi Nő, akkor mindenkinek más jut az eszébe. Ha egy férfit megkérdezünk, akkor elkezdi sorolni azokat a tulajdonságokat, amelyek számára vonzóak egy nőben.Ha minket, nőket kérdeznek meg, akkor legyintünk egyet és azt mondjuk, amire vágyunk, amilyenek mi magunk szeretnénk lenni.

A nők is sokfélék, akárcsak a férfiak. Szépségideálokat meghatározhatunk, követhetjük az aktuális trendeket divatban, frizurában, változtathatjuk a stílusunkat a kedvünknek vagy az alkalomnak megfelelően.

Minden nő más, mégis vannak archetípusok. Sőt ezek a típusok minden nőben fellelhetőek. Van egy alapstílusom és életszakaszonként változhatok, átalakulhatok; vagy akár kedvem szerint is variálhatom ezeket. Nézzük ezeket a típusokat kicsit részletesebben!

Esszenciáink:

Héra/ Juno - Házasság istennője

Ő feleség. A nő, aki a férfi társa, támasza. A mindennapok hűséges, odaadó asszonykája. Elkötelezett társ.

Pallasz Athéné/ Minerva - Kézművesség, ipar, bölcsesség istennője

Az okos nő archetípusa. A nő, aki tudásban felveszi a versenyt a férfiakkal, sőt.

Hesztia/ Veszta - Otthon és a család istennője

A nő, aki otthont teremt. A családi fészek melegét alakítja ki és őrzi meg.

Démétér/ Ceres- Anyaság istennője

Az édesanya, aki ott van, amikor a gyermekének szüksége van rá. Táplál. éltet, gondoz.

Diana/Artemisz- Vadászat és vadállatok istennője

A tevékeny nő. Aki mindig mindent elintéz. Mindent megold, egyszerre több dolgot is sikerrel menedzsel.A spotos csajszi, akiben ott a versenyszellem.

Aphrodité/ Vénusz- Termékenység, szerelem istennője

A csábító nő. A nő, akire a férfiak vágynak. A nő aki könnyed boldogságot visz a párja életébe.

Mégis van egy varázsösszetevő, ami minden hétköznapi nőből valódi istennőt farag. Ez pedig nem más, mint az önbizalom és az önbecsülés.

Az Igazi Nő tisztában van az értékével, ismeri az erősségeit és a fejlesztendő területeit. Tudja, hogy ő különbözik minden más nőtől! Vágyhat arra, hogy jobb legyen, hogy feszesebb legyen a teste, vagy többet tudjon a környezetvédelem speciális kérdéseiről. De elfogadja magát, úgy ahogy éppen van. Látja magát összességében. Látja magában a megismételhetetlent!

Elég önbizalma van ahhoz, hogy megmutassa magát másoknak. Hogy kiemelje a saját, egyedi szépségét. Megmutassa a személyiségét a világnak, hogy ezzel is gazdagítsa azt. Nem a divathoz igazodik, hanem saját magához igazítja a divatot! Tudja mi áll neki jól, milyen hajszín és stílus. Milyen színekben néz ki ragyogóan és finom érzéke van ahhoz, hogy az esetleges hiányosságait leplezze, ami pedig csodálatos benne azt kiemelje.

Képes használni a nők fegyvertárát, amivel bármelyik férfit, vagy nőt képes az ujja köré csavarni. Igen, a nőket is! Az igazi nő ugyanis nem versenyez más nőkkel! Ő csupán önmagát akarja túlszárnyalni, jobb akar lenni, mint aki tegnap volt! Szeretik az emberek és csodálják a kedvességét, tehetségét, stílusát, vagy bármit, amitől ő önmaga lesz.

Tehát kedves Hölgyeim, a mai napon ünnepeljük meg a nőiességünket! Engedjük magunkat imádni és imádjuk magunkat mi is! Mert megérdemeljük, ma is és minden nap!

Élesszük fel önmagunkban az Igazi Nőt, ha netán egy pillanatra elpilledt volna!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.