Menü

4 apró reggeli szokás, amitől megváltozik az életmódod

Új év, új fogadalmak – megszoktuk már ezeket az ismerős helyzeteket. Azt azonban már nehezebb nyomon követni, hogy mennyit tartunk be a magunknak tett ígéretek közül. Ezért hoztam néhány egyszerű, de mégis megváltó tippet arra vonatkozóan, hogyan változtassunk a változásért. Mert néha nem megy egyről a kettőre...

Ébredj korábban: A téli hónapok nappalai amúgy is rövidek, délután ötkor már este van, álmosak vagyunk és szívünk szerint már mennénk aludni. Ezért is érdemes kihasználni a reggeleket. Ha alapból korán ébredsz munka vagy suli miatt, próbáld ki, hogy még fél órával előrébb állítod az ébresztőt – és fel is ébredsz, nem pedig szundira nyomod. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent megcsinálsz az a fél óra alatt, és később is mennyivel produktívabb leszel! Ha pedig sikerül a bioritmusodnak is ráállnia a korábban kelésre, akkor rutinná válik, egyszerű szokássá, ami azonban nagyon sokat ér majd az életedben és az év további részében is.

Előző este tedd ki a ruhád: Rengeteg időt és felesleges macerát megspórolsz reggelente, ha még előző este sikerül kiválasztanod a másnapi öltözeted, nem pedig reggel kapkodsz és vasalsz, meg keresed a zoknid párját. Melyik tűnik jobb verziónak: az asztalnál ülve nyugodtan elfogyasztani a kávéd, miközben zenét hallgatsz, és az újságot olvasod, vagy az ágy mellett hasalva nyújtózkodni az ágy alá beesett pólóért, amit épp szeretnél felvenni, de még ki is kell vasalnod?

Alakíts ki egy mini reggeli tornát: Nem kell spárgázni vagy 5 kilométert lefutni kora reggel azért, hogy átmozgasd magad. Néhány karkörzés, egy kis hajolgatás előre-hátra, majd a lábak átmozgatása, megnyújtása. Kész is a kicsi, de ébresztő reggeli torna! Rengeteget ér, ha nem zsibbadtan indulsz neki a napnak, hanem agyban és testben is ott vagy, ahol lenned kell. Lehet, hogy a kávé is sokat ér az ébresztésben, de köztudott, hogy a testmozgás is vérpezsdítő hatással bír, ráadásul utóbbi olcsóbb és hosszú távon tartósabb, egészségesebb is.

Ágyazz be: Ennek két nagyon hasznos eredménye is van. Az egyik, hogy ha szépen beveted az ágyad, nem fog annyira vonzani, hogy bújj vissza és lustálkodj még egy ideig. A másik pedig, hogy hazaérkezés után a rendet fogod látni, nem pedig a káoszt, amitől így nem megy el az életkedved. Alig két percet vesz igénybe legrosszabb esetben is, viszont ennél sokkal több időnyi kellemes hangulatot ad a napra.

Kis szokások, nagy eredménnyel. Egy próbát mindenesetre biztosan megérnek. :)

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!