Menü

Itt a melegszendvics-szezon!

Mikor máskor együnk melegszendvicset, mint az őszi és téli hónapokban, amikor szervezetünk még inkább vágyik a meleg ételekre? Készítsük el változatos formában, sőt lehetőség szerint egészségesen! Íme a szerkesztőség kedvencei.

Miért szeretjük a melegszendvicset? Mert könnyen elkészíthető, s fogyasztható akár reggelire vagy vacsorára is, de egyszerű ebédként is teljes mértékben megfelelő étek.

A sütési módozatok is változtatják az ízeket. Készíthetjük klasszikus melegszendvicssütőben - a higiénia érdekében előnyös, ha kivehető lappal rendelkező készüléket választunk. Ebben akár más szilárd meleg ételeket is melegíthetünk, a kevésbé egészséges mikrohullámű sütő helyett! Ezen kívül grillen, valamint a sütőben rácson is süthetünk szendvicset.

Amennyiben egészséges, kalóriabarát ennivalót szeretnénk, kövessük ezeket a tippeket:

- Használjunk teljes kiőrlésű, magvas kenyeret, péksüteményeket
- Feltétként kerüljük a feldolgozott felvágottakat, inkább válasszunk házi szalámit, sajtot, jó minőségű sonkát
- Ne felejtsük le a zöldségeket sem! A paprika, hagyma, paradicsom, kukorica például mind finom megsütve
- Nem muszáj követnünk a klasszikus melegszendvics példát, ahol két réteg között van a feltét, így kalóriát spórolhatunk
- Kerüljük a készen kapható melegszendvicskrémek többségét, amelyek sok adalékanyagot tartalmaznak!

Így tehetjük finommá, változatossá a melegszendvicset:

- Használjunk jó minőségű sajtokat, amik kiválóan olvadnak, például pizzamozzarellát
- Szórjuk meg a sajtot fűszerekkel, így ízesebb lesz
- Tehetünk rá különböző szendvicskrémeket, például padlizsánkrémet, vagy elkészülés után ízesíthetjük házi ketchuppal, majonézzel
- A zöldhagyma, fokhagyma finom összetevője a melegszendvicsnek
- Extra finom lesz, ha nem csak a belső részét, hanem a külsejét is megkenjük vajjal (semmiképp sem margarinnal!)

Jó étvágyat kívánunk!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.