Menü

Őszi receptajánló Széll Tamástól és Szulló Szabinától

Széll Tamás és Szulló Szabina Magyarország legismertebb séf duója. Munkásságuk nemzetközi szinten is kiemelkedő, ennek bizonyítéka többek között a Bocuse d'Or európai válogatóján elért győzelem, majd a világdöntőn a rangos negyedik hely megszerzése. Ők ketten nemrégiben a turizmussal kapcsolatos legmagasabb szintű kormányzati elismerésben, azaz Pro Turismo-díjban részesültek. Szulló Szabina és Széll Tamás 2017 februárjában bisztrót nyitott a Hold utcai piacon, ahol a magyar alapanyagok szépségét és sokszínűségét mutatja meg a lehető legmagasabb minőségben, egy folyamatosan változó étlapon. Munkájuk inspirációt ad a hazai szakmának is, de ők maguk is számos ihletet merítenek belföldi utazásaikból, vagy akár a magyar erdő gazdagságából.

Ősszel különösen izgalmasak a szezonális ételek, a könnyebb nyári fogások után előtérbe kerül a cékla, a csicsóka és a gombák, valamint az olyan húsok, mint a szarvas, a liba vagy a mangalica, de persze a halak is, például a pisztráng.

S hogy hova érdemes utazni, ha ínycsiklandó pisztrángra vágyunk?

Természetesen Szilvásváradra, hiszen a Szalajka-völgyi pisztráng méltán emblematikus alapanyaga a térségnek. Szerencsére azonban az ebből a halból készült ételkülönlegességeket akár otthon is elkészíthetjük, vagy élvezhetjük őket kiváló séfek tálalásában is.

Széll Tamás és Szulló Szabina most exkluzív receptet állított össze, melyben az őszre jellemző ízeket emelik ki. A fogások hozzávalóit az "őszi kosárból" válogatták össze, így többek között a pisztráng, a csicsóka és a dió is kiemelt szerephez jut. Ismerjék meg az első receptet:

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?