Menü

Őszidéző könnyed reggeli

Itt van már az ősz, majd lassan a tél, így vele együtt a zsírosabb ételek is több helyet kapnak asztalunkon. Nőként azonban gondolunk az alakunkra, hiszen a tél gyorsan elrepül, mi pedig szeretnénk mindig formában lenni, ezért most egy könnyed, őszidéző reggeli turmix receptjét hoztuk el nektek.

Sosem szerettem, hogy a legtöbb egészséges recepthez fel kell kutatni a fél várost a speciális hozzávalókért, ráadásul, ha az ember vidéken él, ez nem is olyan egyszerű, és akkor a termékek áráról még egy szót sem szóltunk. Továbbá a gyomrom sokszor a tejjel sincs kibékülve, viszont a híg állag elérése miatt a legtöbb recept tejet használ. Szerencsére a joghurt összetétele már más, ezért azt a legtöbben nyugodtan fogyaszthatjuk, a víz pedig kiválóan alkalmas hígításra. Az utóbbi módszer előnye pedig, hogy kedvünk szerint variálhatjuk (sűríthetjük, hígíthatjuk) turmixunk összetételét.

Kevés hozzávaló révén kísérletezni kezdtem otthon, hogyan tehetném könnyeddé, frappánssá, de mégis laktatóvá a reggelimet, ha éppen egyedül töltöm otthon a napjaimat. Az eredmény biztatóra sikerült, viszont túl finomra, ezért figyelnem kell rá, hogy ne essek túlzásba a mennyiséggel!

Ribizlis banánturmix joghurttal és darált mandulával

Hozzávalók:

- 2 banán
- 2 fürt ribizli
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál méz
- 1 doboz joghurt
- egy csipetnyi fahéj
- 1-2 dl víz a hígításhoz
- mentalevél díszítésként a tetejére

Az elkészítés pedig fantasztikusan egyszerű és gyors. Minden hozzávalót (a banánt természetesen karikákra darabolva) beleteszünk a turmixgépbe vagy annak hiányában egy edénybe, majd összeturmixoljuk. Nyugodtan használhatunk botmixert is. Ugyanolyan hatékony, és kevesebb vele a mosogatnivaló. Sőt, még gyümölcsdarabokat is hagyhatunk a turmixunkban.

Ebből az adagból egy hatalmas pohárnyi vagy két közepes pohárnyi adag készül. Ennek megfelelően növelhetjük, csökkenthetjük a hozzávalók mennyiségét.

Gyorsan kóstoljuk meg, és élvezzük!

Amit a só fogyasztásáról tudni kell

Nagyon felkapott téma az egészséges táplálkozás terén a kevesebb só fogyasztása, de azért nem jó átesni a ló túloldalára. Sóra szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy mennyire és milyenre.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani