Ha nyár, akkor gyümölcsleves!
- Dátum: 2017.06.27., 13:45
- fehérbor, fűszer, gyógynövény, gyümölcs, gyümölcsleves, hideg, magvak, nyár, recept, tej, tejhab, tejszín, virág
Most, amikor a hőmérő higanyszála közelít a negyven fok felé, egész másfajta főtt ételeket, ételtípusokat kívánunk. Kiváló választás lehet egy egészségesen elkészített, friss alapanyagokból készült nyári gyümölcsleves. Dobjuk fel a hétköznapi ízeket egy kis kreativitással!
Alapvetően ez az étek az egészségtelen táplálékok közé sorolható, hiszen jellegzetesen cukor felhasználásával készítik és édesítik. Alternatív megoldások, természetes édesítőszer használatával viszont mindjárt más lesz a helyzet! Azzal azonban mindenképp számoljunk, hogy a gyümölcsök kalóriatartalma magas, így a gyümölcslevest nem csupán desszertként, hanem a főétel részeként javasolt fogyasztani.
Ha már unjuk a klasszikus kivitelezést, spékeljük meg a gyümölcslevest néhány extra ötlettel, például:
- Használjunk olyan gyümölcsöket is, amiket korábban nem: ribizlit, vörös áfonyát, gojit
- Tehetünk pirított, természetesen nem sós magvakat a gyümölcslevesbe fogyasztás előtt
- Szintén evés előtt tehetünk hozzá kukoricapelyhet
- Készíthetjük tej helyett tejszínnel, sőt még érdekesebb (és kalóriabarátabb), ha tejhabosítóval felvert tejet használunk
- Édes ízvilágú fűszereket is használhatunk: fahéj, vanília, szegfűszeg, gyömbér...
- Gyógynövényeket is használhatunk az ízesítéshez, például citromfüvet és a menta különböző fajtáit
- Felnőtt verzióban pici fehérbort is adhatunk hozzá
- A megfelelően lehűtött gyümölcslevest tálalhatjuk jégkockával, vagy fagyasztott gyümölcsökkel
- Ínycsiklandozó látvány, ha lime-, vagy narancskarikával, továbbá ehető virágokkal díszítjük, ilyen például a gólyaorrfű, vagy a bürök gémorr virágja.
Jó étvágyat kívánunk!
Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel
A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!
A kígyóuborka meglepő hatásai
A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.
A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai
Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?
Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel
Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!
Gyógynövények emésztési problémákra
Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.