Menü

Fájdalommentes intimlézerrel a női problémák ellen

A stressz-inkontinencia és a hüvelyszárazság számos nő életét megkeseríti, a problémára ma azonban már létezik olyan megoldás, ami gyakorlatilag tökéletes elégedettséget nyújt az érintett hölgyek számára. A minden korábbinál hatásosabb kezelést az intimlézeres beavatkozások jelentik: ennek során kis átmérőjű, de nagy energiájú lézersugarakat bocsátanak a hüvely szöveteinek kezelni kívánt területeire. A hám sejtjein a lézer akadálytalanul áthalad, majd a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszöveti sejtekben abszorbeálódik. A gyors egymásutánban érkező lézersugarak által kiváltott hőhatás következményeként steril gyulladás jön létre a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszövetben, ennek hatására pedig – a szervezet szöveti regenerációs folyamatának részeként – új kötőszöveti sejtek áramlanak ezekre a területekre.

Az inkontinencia kezelése során a húgycsőnyílás és az elülső hüvelyfal területeit kell lézeresen kezelni: a már meglévő kollagénrostok ezeken a területeken újrarendeződnek, az újonnan képződő kollagén pedig a medence szalagrendszerének feszítését idézi elő. A hüvelyi kötőszövet csaknem kétszeresére vastagszik a spontán hüvelyi szülést követő állapothoz képest: úgy is fogalmazhatunk, hogy az inkontinenciát okozó húgyhólyagsérvet most már megfelelően alátámasztó – és ezzel a sérvet megszüntető – kötőszöveti gerenda jön létre.

A hüvelyszárazság esetében szintén a már meglévő kollagénrostok átrendeződésének és az újonnan létrejövő kollagénrostoknak köszönhető az elért hatás: a hüvelycsatorna kötőszöveti rétegeibe új sejtek érkeznek, egyben a kollagénrostok közötti keresztkötések is megerősödnek. Mindezek mellett az új erek képződése és a hüvelyfal felszínének regenerálódása is beindul. A folyamatok eredményeképpen a teljes hüvelyfal megvastagszik és visszaáll a szövetek normális vérellátása, ezzel együtt pedig megszűnnek a hüvelyszárazság kellemetlen tünetei.

Syneron Candela: nagyobb hatásosság az intimlézeres kezelésekben

Az Istenhegyi Magánklinikán néhány hónapja az inkontinencia és a hüvelyszárazság kezelésére, illetve a hüvelyfal szűkítésére és hüvelyfal/hüvelybemenet megfiatalítására is egyaránt alkalmas Syneron Candelát alkalmazzuk, amely az intimlézeres kezelésekben eddig használt legmodernebb lézer.


Syneron Candela

A frakcionális CO2 technológiának köszönhetően minimálisan invazív módon, magas páciensbiztonság mellett végezhetőek el az intimlézeres beavatkozások, emellett egyetlen gombnyomással is akkora hatás érhető el, mint amit az eddigi lézerek csak több impulzussal tudtak kiváltani. A korábbiaknál erősebb hatású, de teljesen fájdalmatlan lézernek egy további előnye is van az eddig alkalmazott készülékekkel szemben: a lézerfej az impulzusok között is elmozdítható, és nem kell egy-egy lézerimpulzus adása közben mozdulatlanul tartani. Az új eszköz a női nemi szerv külső és belső kezelésére is egyaránt alkalmas: klinikánkon minden páciensünknél mindkét féle kezelést elvégezzük.

„A kezelést megelőzően mindig leellenőrizzük a lencserendszert és a lézerfejet, majd beállítjuk a lézeres kezelés mélységét és energiáját. A lézersugár szinte már hihetetlenül apró pontokon hatol be a kezelni kívánt szövetekbe. A kezelés rendkívüli hatásossággal és gyorsasággal jellemezhető, emellett azért is nagyon praktikus, mert semmiféle fájdalmat nem okoz. A lézerfejjel a hüvelyi kötőszövetet teljes hosszában körkörösen kezeljük, a vizelettartási zavarok esetén pedig a hólyagalap utólagos kezelésére is sor kerül” – mondja dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika nőgyógyász-endokrinológusa, aki az elmúlt néhány évben európai viszonylatban is a legtöbb intimlézeres kezelést végezte a vizelettartási zavarok és a különféle hüvelyproblémák – hüvelyszárazság, hüvelytágasság – enyhítése vagy teljes megszüntetése érdekében.


Dr. Balogh Illés

A belső kezelés mindössze 5 percet vesz igénybe, ezt követi a szeméremajkak és a hüvelybemenet külső kezelése. „Ez egy másik fejjel történik, mint a hüvelyi kötőszövet kezelése, és ekkor újra ellenőrizzük, hogy a megfelelő lencserendszert használjuk-e, majd kiválasztjuk a legmegfelelőbb beállítást. Ezek egyike az úgynevezett Fusion mód, amely az eszköz egyik fő specialitása: ekkor kétféle beállítás kombinációját alkalmazom a hámszövet megfiatalítása és/vagy depigmentálása, illetve a kötőszövet vérbőségének növelése érdekében. Ezzel a beállítással a megegyező elven működő lézeres kezeléseknél nagyobb hatásosság érhető el. A Fusion mód mellett a hámszövetet érintő, közepes – mid – vagy kevésbé mély – light – besugárzásra is lehetőség van. A mid üzemmód a bőr mélyebb kezelésére, a light, felületes kezelés pedig a bőr depigmentálására szolgál. Egy további lehetőség a mély – deep – kezelés, amely nem érinti a bőrt vagy a nyálkahártyát és kizárólag a kötőszövetek kezelésére szolgál. Ha csak a hüvelybemenet megfiatalítása a cél, akkor rendszerint a mély beállítást alkalmazom” – mondja Balogh Illés. A hüvelyi kötőszövetek belső kezeléséhez hasonlóan a külső kezelés sem vesz túl sok időt igénybe – mindössze tíz percet – így negyed óra alatt kényelmesen elvégezhető minden beavatkozás.

„Én magam nagyon megszerettem ezt az eszközt, és remélem, hogy a már kezelt és az újonnan érkező pácienseim is elégedettek lesznek – eddig kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptam az intimlézeres kezelésen átesett hölgyektől” – mondja a nőgyógyász-endokrinológus szakember.

Pácienseink elégedettsége érdekében mindig a szükséges számú kezelést adjuk

A szükséges kezelések száma a kezelendő szövet minőségétől és a páciens életkorától függ: a megfelelő hatásossághoz a legtöbb esetben 2-3 kezelés is elegendő.

Az idősebb pácienseknél egy vagy több előkészítő kezelésre is szükség lehet addig, amíg a szövet olyan állapotba nem kerül, hogy biztonságosan lehessen teljes energiával is kezelni.

A biológiai hatásosságot – az egyedi változékonyság miatt – mindig kontrollvizsgálaton ellenőrizzük: ha renyhébb a biológiai válasz, akkor további kezelést adunk a tartósság érdekében.

A páciens nálunk nem a kezelések számáért, hanem a hatásért fizet, az árát ennek érdekében függetlenné tettük a kezelések számától.

Az Intimklinika a XII. kerületben, az Istenhegyi Magánklinika épületében található (1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B)

Az intimlézeres kezelést megelőző szakorvosi konzultációra a +36 30 480 2455-es telefonszámon lehet bejelentkezni, amely munkaidőben (09:00 – 17:00 óra között) hívható. Munkaidőn kívül az Intimklinika honlapján található bejelentkezési űrlap kitöltésével jelentkezhet rendelésünkre, amelyen sok szeretettel vár minden, vizelettartási zavarral vagy hüvelyszárazsággal küzdő hölgyet dr. Balogh Illés nőgyógyász-endokrinológus.

További információk:
http://intimklinika.hu

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.