Menü

Kérdezzünk egy idegent, ha profilképet választunk!

Mindegy, hogy a kedvenc randioldalunkra vagy a vállalkozásunk honlapjára választunk profilképet, a legjobb fotó kiválasztását nem hagyhatjuk akárkire. Ez az az ok, amiért egy teljesen idegen személy véleményét kell kikérnünk, mondja egy új tanulmány.

A pszichológusok évszázadok óta vizsgálják az első benyomás fontosságát, beleértve a fotókat is. A vonzerő és a tulajdonságok becslése nagyobb különbséget mutathat, ha különböző képeket látunk egy adott emberről, mintha különböző emberek arcait hasonlítjuk össze vonzerő alapján. Más szóval az adott körülményeknek megfelelő fotó kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a genetikai lottó megnyerése, hogy életünk során rokonszenves arccal rendelkezhessünk.

A logika azt diktálja, hogy azok az emberek, akik több energiát fektetnek a tökéletes fotó elkészítésébe, jobb képet kell, hogy kapjanak magukról. Olyat, ami jobban reprezentálja őket.

Az Új-Dél-Wales-i Egyetem munkatársa, Dr. David White, 102 egyetemistát kért meg, hogy küldjenek neki 12 fotót magukról, amelyeket korábban a Facebook-ra is feltöltöttek. Ezt követően a hallgatók kiválasztották, hogy mely fotókat használnák leginkább és legkevésbé a következő felületeken: Facebook, LinkedIn, Match.com. Később osztályozniuk kellett a fotókat vonzerő, megbízhatóság, dominancia, versenyképesség és magabiztosság alapján.

Dr. White ezután megkérte őket, hogy ugyanezeket a feladatokat végezzék el egy véletlenszerűen kiválasztott idegen személy fotóival is, akiket ráadásul a saját nemükhöz tartozók közül választottak ki. Végül pedig teljesen új résztvevők értékelték a fotókat ugyanazon öt kritérium figyelembevételével.

Ami fontos az eredmények közül, hogy a kiválasztott "idegen résztvevők" remek munkát végeztek, főleg a randizáshoz választott fotók kapcsán. Dr. White szerint az eredmények meglepőek, mivel a hallgatóknak többéves tapasztalata volt abban, hogyan válasszák ki azt a fotót, amellyel a legjobb oldalukat tudják mutatni, még akkor is, ha a fotót valaki olyan készítette, aki korábban sosem találkozott az alannyal, és nem is erőlködött annyira a fotókészítés során.

Számos bizonyíték áll azonban már rendelkezésünkre, hogy a személyes elfogultság megakadályoz minket abban, hogy saját magunkat reálisan értékeljük.

Dr. White szerint a következő lépés az, hogy a fotók közül az idegenek mellett a jó barátok is válasszanak. Megérzéseik szerint az ismeretségi viszony segíteni fog a fényképek értékelése során.

Forrás: www.iflscience.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.