Menü

Ilyen termékeket használj a hajadra

Aki nem azon ritka szerencsés genetikával rendelkezők közé tartozik, akinek bármilyen erőfeszítés nélkül gyönyörű a haja, az biztosan sokat keresgélt már, hogy milyen termékeket alkalmazzon a hajára. Most professzionális fodrászokat kérdeztünk meg, hogy mit ajánlanak a hajkorona szépségének és egészségének megőrzéséhez. Íme az eredmény!

Sampon és balzsam: érdemes krémes állagú, természetes összetevőket tartalmazó samponokat, hajbalzsamokat alkalmazni, de keressük a minőséget! Sajnos sok bio termék igencsak szárazzá teszi a hajat, így ezek nem mindig válnak be. Az Yves Rocher vagy a Forever Living Product termékei viszont jók.

Hajpakolás - egyáltalán kell vagy sem? A válasz egyértelműen IGEN. Sőt! Minél tovább hagyjuk a hajon, annál jobb, érdemes rászánni az időt, mert csodát tud tenni. Ezt viszont már mindenképpen érdemes fodrászkellékboltban beszerezni.

Hajvasalás: aki vasalja a haját, az mindenképpen gondoskodjon fodrászkelléküzletben kapható hővédő szerekről! Sajnos a vasalás mindenképpen erősen károsítja a hajat, így a hajvasaló használata csak indokolt esetben ajánlott, pl. alkalmi frizura készítéséhez, vagy olyan hajrészeknél, mint a frufru, amit rendszeresen vágatunk.

Hajformázás: a hajat összeragasztó zselét csak rövid hajra alkalmazzunk lehetőség szerint, amit szintén rendszeresen vágatunk. A hajhab használatát szintén nem köszöni meg a hajkoronánk, sajnos erősen roncsolhatja a hajat, és könnyebben törik, elnehezíti azt. Szintén inkább fodrászkellékboltok termékkínálatát keressük, a célnak megfelelő hajkrémek jó választásnak bizonyulhatnak.

Nem véletlen, hogy a fodrászok, a profik mind a fodrászcikküzletben kapható hajtermékeket használják. Ha azt gondoljuk, hogy ezek olcsóbbak, akkor sokszor tévedünk, de megérheti nagyobb kiszerelést vásárolni hétköznapi használóként is, hiszen így az ár kedvezőbb, mégis profi termékekkel gondozhatjuk a hajunkat, amely az ősi időkben az életerő jelképe volt. Lehet, hogy van benne igazság...?

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.