Menü

A gondolatok ereje - Remez Sasson története

Egy napon a jógi és a tanítványa a nagyvárosba érkezett. Nem volt pénzük, viszont szükségük volt élelemre és egy helyre, ahol ellakhatnak. A tanítvány biztos volt abban, hogy majd koldulniuk kell az élelemért, és éjszaka a parkban fognak aludni.
„Van egy nagy park nem messze innen. Ott aludhatunk.” – szólt a tanítvány.
„A szabad levegőn?” – kérdezte a jógi.
„Igen.” – válaszolta a növendék.
A jógi mosolygott, majd így szólt: „Nem, ma este egy hotelben fogunk aludni és enni is.”
A növendék elképedve nézett, majd felkiáltott: „Azt mi nem engedhetjük meg magunknak!”
„Gyere és ülj le!” – kérte a jógi.
Mindketten leültek a földre, és akkor a jógi azt mondta: „Ha erősen és feszülten koncentrálsz az elmédre bármilyen témával kapcsolatban, az egyszer csak jön és elér téged.”

A jógi lehunyta szemeit, és teljes odafigyeléssel kezdett bele a meditációjába. Tíz perc múlva felkelt, és sétálni kezdett tanítványával a nyomában. Számos utcán és sikátoron mentek keresztül, mígnem elértek egy hotelhez.
„Gyere, menjünk be!” – mondta a jógi a növendéknek.
Éppen csak betették a lábukat a bejáraton, egy jól öltözött férfi tűnt fel előttük. „A hotel menedzsere vagyok. Úgy tűnik, Önök utazó hinduk, és fogadok, hogy nincs pénzük. Szeretnének a konyhánkban dolgozni, hogy cserében ételt és szállást adhassunk Önöknek?”
„Rendben.” – felelte a jógi.
A növendék tanácstalanul kérdezte a jógitól: „Használtál valamiféle mágiát, varázslatot? Hogyan csináltad ezt?”
A jógi mosolyogva a következőt válaszolta: „Meg szerettem volna neked mutatni, hogyan működik a gondolatok ereje. Ha valamire, amit szeretnél, hogy megtörténjen, teljesen és erősen koncentrálsz, és az elméd nem áll ellent a gondolataid tárgyának, akkor azok átkerülhetnek a materiális síkra. A titok a koncentrálás, a vizualizálás, a részletek meglátása, a hit, és az, hogy mentális és érzelmi energiákat közvetítsünk. Ezek az általános követelmények. Ha az elméd gondolatoktól mentes, és csak egy apró gondolatot engedsz belépni, azt nagyon nagy erővel lehet felruházni. Mindenkinek rendkívül óvatosnak kellene lennie azzal, amit gondol. Egy erős gondolat rendkívül hathatós, és nagyon nagy befolyással bír.”
A tanítvány a tanárára nézett, majd azt mondta: „Látom, hogy meg kell erősítenem a koncentrálóképességemet ahhoz, hogy képes legyek használni ezt az erőt.”
„Igen, ez az első lépés.” – válaszolta a jógi.

Forrás: http://www.successconsciousness.com

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?