Menü

Gyerekek a siker és a motiváció útján

Szabó Péter, Magyarország legnépszerűbb motivációs előadója. December 18-án egy egész arénát töltött meg olyan emberekkel, akik hisznek a pozitív hozzáállás erejében, és szeretnének tudatosabb, felelősségteljesebb életet élni. Egész pontosan 10 500 jegyet adtak el az Áttörés elnevezésű rendezvényre. Ott hirdették ki, hogy megalakult a Brian Tracy Oktatási Alapítvány, melynek keretében felsős, valamint középiskolás gyerekeknek nyitja meg a kapuit a motivációs iskola. Céljuk, hogy a fiatalok megszeressék és megismerjék önmagukat, tudatosabbá és optimistábbá váljanak és ezzel elinduljanak egy boldogabb élet felé.


Szabó Péter a Junior Sikerakadémia szegedi megnyitóján

Első körben Szegeden és Miskolcon indul el a motivációs képzés, ami fejleszti az érzelmi intelligenciát, és öt fontos témakört ölel fel:
- önmagunkkal való viszony
- emberi kapcsolatok
- egészség holisztikus szemléletben
- hivatás és annak megtalálása
- pénzügyek.

No de miért épp ezekről lesz szó? A pszichológia már tudja, hogy a mentális egészségünk, lelki életünk alapja, hogy szeretni tudjuk magunkat, valamint kiegyensúlyozott viszonyban legyünk embertársainkkal. Egészség nélkül pedig nincs boldog élet. Továbbá felnőtt életünk és személyiségünk kiteljesítéséhez elengedhetetlen, hogy megtaláljuk azt a munkát, amit szeretünk és szívből tudunk végezni, valamint stabil pénzügyekkel rendelkezzünk.

Ahhoz, hogy a fenti területeket jól tudjuk menedzselni, érdemes mielőbb tudatossá válni, és felismerni a saját felelősségünket. A legjobb, ha a fiatalok már gyermekkorban megszerezhetik az ehhez szükséges alapokat. Bár a jelenlegi tanterv csak kevéssé érinti ezeket a fontos témákat, most itt a lehetőség a gyerekek, valamint az őket tudatosan nevelő szülők számára, hogy fejlődjenek! Nem is akármilyen keretek között...

Az alapítvány névadóját, Brian Tracy-t világszerte ismerik, többmillió embernek tartott már motivációs és tudatos életviteli előadásokat. Nem véletlenül viseli magán a nevét az alapítvány, hiszen ő Szabó Péter mentora és példaképe, de a tisztelet kölcsönös. "Egyetlenegy dolog van, amit Brian kért tőlem, és nem teljesítettem. Amikor vázoltam neki az elképzeléseimet, azt kérte, hogy a szervezet neve legyen Brian Tracy és Szabó Péter Oktatási Alapítvány. Az átnevezést 'bokros teendőim miatt' nem volt lehetőségem megtenni - ha értitek, mire gondolok..." - mondta el Szabó Péter arra célozva, hogy nem szeretné magát névadóként szerepeltetni Brian Tracy mellett. Annak ellenére, hogy ismeretes, az alapítvány tevékenységét ő finanszírozza, a képzés pedig teljes mértékben ingyenes a gyerekek számára.

2017. március 14-én tartották az első motivációs órát Szegeden két korcsoport számára. A megnyitón Szabó Péter azt is elmesélte, hogy a képzésnek a Junior Sikerakadémia nevet adták az alapján, ahogy az alapítvány alelnöke, Polczer Roland megálmodta. Ő a képzések és az alapítványi tevékenység fő instruktora, melyben felesége, Polczer Petronella is segít neki. Miskolcon március 16-án indul a képzés, szeptembertől pedig tíz nagyvárosban lesz elérhető. Idővel pedig a határon túli magyarok számára is szeretnék elérhetővé tenni.


Polczer Roland

Polczer Roland az interaktív szülői értekezleten elmondta, hogy teljes mértékben szeretnének együttműködni a szülőkkel, hiszen akkor lehet hatékony a munkájuk, ha a gyermekeket családi környezetben is támogatják törekvéseikben.

A gyermekek egy munkafüzet segítségével tanulnak 32 fős csoportokban, de mindenben kerülik az "iskolaszerűséget" - tegeződéssel, közvetlen és barátságos hangulattal fordulnak feléjük, hogy kötetlen és közvetlen légkörben sajátítsák el ezeket a fontos készségeket.

További részletekről a http://www.briantracyoktatasialapitvany.hu/ weboldalon olvashatnak.

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.