Menü

Szex 80 felett?

Egy új kutatás azt mutatta ki, hogy a nyolcvanas éveikben járó nők jobban élvezhetik a szexet, mint 30 és 80 éves kor közöttiek. A kutatók több mint 7000 50 év feletti nő adatait gyűjtötték össze. Míg az 50 és 79 év közötti nők esetében a szexuális izgalmi állapotot egyre nehezebb előidézni, ha egyszer betöltötték a 80-at, a szexuális izgalmi szint nagyjából meg fog egyezni a 60-as éveikben tapasztaltakkal (mintha megint könnyebb lenne elérni a korábbi érzést).

A tudósok azt mondják, hogy ha a nők idősebb korukban is aktív szexuális életet élnek, akkor jobban érzik magukat a bőrükben, és elfogadják, hogy a szexnek nem feltétlenül kell tökéletesnek lennie.

Az eredményekért az orvosoknak azért el kellett beszélgetniük idősebb pácienseik szexuális szokásairól, jólétéről. Az adatok elemzéséből derült ki, hogy az 50-es éveikben járó nők körülbelül 25%-ának vannak gondjai a szexuális izgatottsággal. A 60-as éveikben járó nők esetében ez az arány már 37%, és a 70-es éveikre 40%-ra emelkedik. Azonban ahogy elérik a 80-at, mindössze 35%-uk küzd hasonló problémákkal.

Dr. David Lee, a Manchesteri Egyetem kutatója szerint van egy általános felfogás, miszerint ha az ember betölti a 80-at, a szexuális életnek véget kell vetni. A 80-as éveikben járó nők azonban nem így gondolkodnak.

A tanulmány rávilágított, hogy az idősebb nők elégedettebbek a szexuális életükkel. A hasonló korú férfiak is ugyanígy vannak ezzel, és heti akár 2-3 intim együttlétet is létesítenek, ezáltal egyre boldogabbak is lesznek.

A köztudatban benne van, hogy sok férfi és nő marad szexuálisan aktív egész élete során, de jó azzal is tisztában lenni, hogy az idősebb korban létesített intim kapcsolatoknak pozitív hatásai vannak az általános egészségre és jólétre.

Sajnos most, 2017-ben még mindig szükséges, hogy az időskori kapcsolatok körüli mítoszokat eloszlassuk.

Forrás: www.telegraph.co.uk

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.