Menü

A kiskutya, aki lenyelt egy 20 cm hosszú kést

Kis házi kedvenceinket ma már teljes mértékben családtagként kezeljük. Többek között ezért is megrázó számunkra, ha történik velük valami... A történetben szereplő kis kedvenc családjának is volt most miért aggódnia!

Egy édes kiskutya valamilyen módon lenyelt egy 20 cm hosszú kést, és ezzel a világ egyik legfurcsább, legkülönlegesebb röntgenfelvételét okozta az ellátását végző állatorvosnak. Egy adag szerencsének és az orvosok kitartó munkájának köszönhetően, a kölyök túlélte a megpróbáltatásokat, és most ismét egészségesen ugrálja körbe gazdáját.

A kisállat, aki a Macie névre hallgat, egy 20 hetes Staffordshire Bull Terrier. Glasgow-ban vitték be a sürgősségire, miután a gazdája észrevette, hogy késő éjszakáig csuklott. Gazdája nyilatkozata szerint kedvence vinnyogó, nyikkanó hangokat hallatott. Azt hitte, hogy csak egy játékdarabkát nyelt le. Hányt is, de a lenyelt tárgynak nyoma sem volt, ezt követően kezdte a csuklást.

Az orvosok gyorsan megvizsgáltak Macie-t, és meg is röntgenezték. Ekkor figyeltek fel az annyira zavarba ejtő helyzetre, amilyet előtte el sem tudtak volna képzelni. A röntgenfelvétel ugyanis kimutatta, hogy a kisállat egy hatalmas konyhakést nyelt le, mely pengével felfelé állt, tehát az az állat feje felé mutatott, és a nyelőcsövét szúrta.

A szakorvosok elmondták, hogy még soha nem láttak ilyen röntgenfelvételt, és hogy Macie-nak nagy szerencséje van, hogy túlélte ezt az esetet. Szerencséjét pedig annak köszönhette, hogy a kést pengével felfelé nyelte le – ellenkező esetben olyan mértékben sérültek volna a szervei, amely halálos kimenetelű lehetett volna.

Az életmentő műtétet állatorvosok egész csoportja hajtotta végre az eljárást, melynek során testéből eltávolították a konyhai eszközt. Macie és családja szerencséjére a beavatkozás teljes sikerrel zárult. A kiskutyát egy közeli kórházba szállították, ahol a gyógyulási folyamatot megkezdte. A műtétet követő reggelen már körbeugrálta a helyet, mintha mi sem történt volna. Macienek ezt követően két hétig rendszeresen kontrollra kell járnia.

Családja óriási szeretettel nyilatkozik róla: „Igaz, hogy Macie még fiatal, de hatalmas részét alkotja a családnak. Olyan sok örömet és boldogságot hoz nekünk, a gyerekeknek pedig a világot jelenti. A kórház és a hozzáértő orvosok nélkül nem kapta volna meg az életmentő kezelést, és ma nem lenne itt velünk” .

Forrás: www.iflscience.com

A kép illusztráció.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.

Papírszínház

A mese vagy történet előadása mindig kihívást jelentett a mesélő számára. Ugyanis az elbeszélő, arra törekedett, hogy hogyan tudná a leghatékonyabban átadni és minél inkább fenntartani a közönség figyelmét. Hiszen a történetek nagyon fontosak, minden életkorban és rendkívüli hatással van az emberre. Ennek kapcsán most ismét nagy lelkesedésnek örvend a papírszínház, mely évszázadok alatt nagy utat járt be, mint történetátadási eszköz.

Miért épp az úszás?

Az úszás népszerű szabadidős sport, mások viszont ódzkodnak tőle. Lehet, hogy tudok olyat mondani, amitől már most hétvégén beugrasz a medencébe?