Menü

Sportágakkal ismerkedtek

RÖVID HÍREK

Közel százezer gyermeknek tartottak bemutatókat a Sport Legyen a Tied! programsorozat keretében az elmúlt hónapokban.

A Magyar Diáksport Szövetség, valamint az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága tavaly indította el közös eseménysorozatát, amelynek három ütemében közel százezer gyermek vett részt különböző sportági bemutatókon iskolákban és sportcsarnokokban. A programok december elejéig tartanak.

A sorozat lényege a mozgás népszerűsítése, illetve az, hogy a bemutatókon keresztül a gyerekek sokféle sportágat ismerjenek meg, könnyebben tudjanak közöttük tájékozódni, választani közülük. Az akció részeként az iskolák értékes sporteszközökkel lettek gazdagabbak.

Kézzel készített ajándékok, minőségi idő, közös élmények

Bármilyen ajándékkal is kedveskedünk szeretteinknek, a minőségi együtt töltött idő a legfontosabb, hiszen a karácsony a család és a szeretet ünnepe, ilyenkor kell az együtt töltött napokat, órákat olyan tartalommal megtölteni, amiből egész évben töltekezhetünk.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Karácsonyi szokásaink

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, ami azért jó, mert ettől vagyunk különbözőek. Igaz ez az ünnepeinkre is, de vannak dolgok, amik egy adott ország ünnepi szimbólumai, sokszor pedig nem is tudjuk, hogy mi áll mögöttük

A karácsony pszichológiája

A karácsony pszichológiája bizonyos tekintetben rendkívül bonyolult. Ilyenkor lehetőséget kapunk a kikapcsolódásra, a szeretteinkkel való nyugodt találkozásra, a magunkkal való törődésre, mégis, sokunkat magával ránt a karácsonyi készülődéssel járó stressz, nyomás és a társadalmi elvárások.

Hogyan csökkenthetjük a vastagbél daganat kialakulásának esélyét?

A napokban tele volt a sajtó a hírrel, hogy elhunyt Kirstie Alley, a 90-es évek nagysikerű Nicsak, ki beszél filmek főszereplője. Halálát vastagbél daganat okozta, amelyet csak röviddel azelőtt fedeztek fel. S habár az ember néha hiába tesz meg mindent az egészsége érdekében, nem jár sikerrel, most bemutatjuk, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy a kialakulás valószínűségét minimálisra csökkentsük.