Menü

Gyerekitalt vagy tejet adjunk gyerekünknek?

Egyéves kortól egyre inkább ugyanazt eszik a gyerekek, mint a felnőttek. De nem szabad elfeledkezni arról, hogy táplálkozási igényük még más, mint a felnőtteké, a tejalapú táplálás egyéves kor után is fontos.

A szakemberek többsége nem javasolja a tehéntej, illetve más állati eredetű tej fogyasztását 1 éves kor alatt, de újabban már olyan vélemények is vannak, hogy a tehéntej bevezetésével még a 3 éves kort is érdemes megvárni.

Az anyatejes táplálás minden szempontból megfelel a gyermek energia, tápanyag és vitamin szükségletének, és még egyéves korban is fontos kiegészítője lehet a vegyes étrendnek. Anyatej hiányában, egyéves kor felett a junior gyerekitalok segítségével biztosíthatjuk gyermekeink számára a megfelelő mennyiségű kalcium, A, C, és D vitaminbevitelt.

Erre azért fontos odafigyelni, mert az újabb kutatások szerint 1-3 éves korú gyerekek többsége nem fogyaszt elegendő D-vitamint, minden 4. gyerek vashiányos, és nagy arányban nem fogyasztanak elegendő mennyiségű kalciumot sem (TNS Hoffmann- Nutricomp, 2015).

A junior gyerekital azért is lehet jó alternatíva a tejalapú táplálásra, mert ma már nehéz jó minőségű, megfelelő tápanyagtartalmú tehéntejhez jutni, ráadásul laktózmentes változatban a laktózérzékeny gyerekek számára is megoldást jelenthet.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!